Franske Ogier sikret VM-tittelen i rally

Følger i Sebastian Loebs fotspor.

 VERDENSMESTER:  Ingen kan ta igjen franske Sebastien Ogier i VM i rally - og dermed kan han allerede feire verdensmestertittelen. Foto: AFP PHOTO / William WEST / NTB Scanpix
VERDENSMESTER: Ingen kan ta igjen franske Sebastien Ogier i VM i rally - og dermed kan han allerede feire verdensmestertittelen. Foto: AFP PHOTO / William WEST / NTB ScanpixVis mer

Franskmannen Sebastien Ogier sikret torsdag VM-tittelen i rally etter at belgieren Thierry Neuville ikke tok den etappeseieren han trengte.

Rally Frankrike ble innledet med en såkalt PowerStage torsdag. Der gikk seieren til spanjolen Dani Sordo med Neuville på annen- og Ogier på tredjeplass. Det var nok til at franskmannen kunne starte feiringen av VM-seieren allerede.

Før starten av det franske rallyet torsdag ledet 29 år gamle Ogier med 83 poeng på Neuville, men i og med at belgieren ikke gikk til topps på torsdagens innledning i Strasbourg, kan han ikke lenger ta igjen Ogier i det totale VM-sammendraget.

Det betyr at Ogier sikret sitt aller første verdensmesterskap i rally, et mesterskap Sebastien Loeb, en annen franskmann, har hatt klippekort på de siste årene.

Sordo vant åpningsetappen på 4,55 kilometer torsdag kveld med en margin på 0,7 sekunder til Neuville, mens Ogier var ytterligere tiendedelen bak. Vinneren gjorde unna etappen på 3.20,8 minutter.

Andreas Mikkelsen ble best av de norske på femteplass. Han ble slått av Sordo med 1,5 sekund, en tidsdifferanse som ikke betyr noen ting når rallyet starter for alvor fredag morgen.

Mads Østberg kjørte inn til tiendeplassen. Han er 7,8 sekunder bak ledende Sordo etter den aller første fartsprøven.

Rally Frankrike fortsetter fredag og avsluttes søndag.

(NTB)