GENTLEMAN: Arnaud Démare vant mandagens etappe i Paris-Nice. Franskmannen var i det gavmilde hjørnet da han kom opp på podiet for å feire etappen, og gir her en blomst til en podiumspike. Foto: AFP / KENZO TRIBOUILLARD
GENTLEMAN: Arnaud Démare vant mandagens etappe i Paris-Nice. Franskmannen var i det gavmilde hjørnet da han kom opp på podiet for å feire etappen, og gir her en blomst til en podiumspike. Foto: AFP / KENZO TRIBOUILLARDVis mer

Franskmann best da Kristoff var uheldig

Nordmannen kom ikke frem etter at han byttet sykkel på slutten.

(procycling.no) Den første fellesstartsetappen i Paris-Nice ble krydret med flere gruspartier inne på de siste milene.

De sørget også for at det ble store avstander i feltet, og de norske rytterne, med Alexander Kristoff i spissen, havnet alle i problemer.

I en kaotisk spurt kunne imidlertid noen nordmenn juble, ettersom Arnaud Démare vant spurten i Vendôme. Franskmannen sykler på lag med nordmennene Odd Christian Eiking og Daniel Hoelgaard i FDJ.

Ben Swift ble nummer to, mens Nacer Bouhanni ble nummer tre.

Uheldig Kristoff
Alexander Kristoff klarte ikke å kjempe om seieren. Til TV2 forteller han at han satt på feil side da det først sprakk opp på grunn av at han skiftet tøy. Nordmannen kom seg opp igjen til feltet, men hadde igjen ikke tilfeldighetene med seg.

 - Problemet var en som kjørte inn i bakhjulet mitt, så det funket ikke lengre. Jeg måtte bytte sykkel med cirka ti kilometer igjen. Jeg kom opp igjen, men jeg var bakerst inn i bakken og gruspartiet. Da sprakk det opp igjen. Jeg hadde litt uflaks der. Hadde jeg ikke måttet bytte sykkel, så tror jeg at jeg kunne kjempet om seieren, sier Kristoff til TV-kanalen.

Kristoff ble til slutt beste nordmann på etappen, på en 62. plass, 23 sekunder bak. Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen kom inn i en gruppe seks minutter bak, mens Odd Christian Eiking og Daniel Hoelgaard kom inn med gruppettoen ni minutter etter at lagkameraten krysset målstreken først.

Michael Matthews leder fremdeles rittet sammenlagt.

Slik var etappen
Et brudd bestående av Thomas De Gendt(Lotto Soudal), Steven Tronet (Fortuneo-Vital Concept), Thierry Hupond (Delko Marseille Provence KTM) og Perrig Quemeneur (Direct Energie) kom seg raskt løs, og fikk tidlig en luke på nærmere ti minutter.

Feltet kontrollerte imidlertid utbryterne godt, og de ble tatt inn like før den første passeringen av Côte du chemin du Tetre de la Motte, 18 kilometer før mål.

Da var hovedfeltet allerede splittet i flere deler, og Alexander Kristoff var blant dem som satt bak feltet. Ved første passering av målstreken, da det gjenstod en lokal runde på 14 kilometer, var han imidlertid bare en ti sekunder bak hovedfeltet, som ble anført av Team Sky.

Foran dem igjen var Pierre-Luc Périchon (Fortuneo-Vital Concept), som hadde rykket fra i stigningen.

Franskmannen ble tatt inn fem kilometer senere, like etter at Alexander Kristoff måtte kalle på lagbilen på grunn av et teknisk problem. Katusha-rytteren kom seg opp på halen inn i den kilometerlange bakken opp Tetre de la Motte.

Nordmannen kjempet seg oppover i feltet i bakken, mens Ion Izaguirre, Tony Gallopin og Sep Vanmarcke angrep i front. Samtidig måtte én av forhåndsfavorittene, Marcel Kittel, slippe i bakken.

Edward Theuns angrep inne på de siste to kilometerne, og gikk inn på den siste kilometeren med en luke på tre-fire sekunder ned til feltet, hvor Cofidis kjørte for å samle det for Nacer Bouhanni.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.