Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Franskmann fikk sin revansje - slo Kristoff

- Han sperret luken min og jeg måtte bremse, sier nordmannen.

FIKK REVANSJE: Nacer Bouhanni ble deplassert på den andre etappen, men fikk sin revansje på torsdag da han gikk helt til topps, Foto: Kenzo Tribouillard (Scanpix/Afp)
FIKK REVANSJE: Nacer Bouhanni ble deplassert på den andre etappen, men fikk sin revansje på torsdag da han gikk helt til topps, Foto: Kenzo Tribouillard (Scanpix/Afp) Vis mer

(procycling.no): Som forventet ble torsdagens etappe i Paris-Nice avgjort med en massespurt.

Det var dog uten Marcel Kittel, som måtte slippe opp etappens siste kategoriserte bakke, og Arnaud Démare som måtte bryte etter å ha sluppet i samme bakke.

En farlig trio ble hentet innenfor den siste kilometer etter at Katusha hadde ofret det meste av sine hjelperyttere i jakten på gruppen.

Dermed hadde Alexander Kristoff bare Jacopo Guarnieri igjen foran seg på den siste kilometeren.

Det var akkurat ikke nok for nordmannen.

Fransk suksess
I spurten var det nemlig lite å gjøre med Nacer Bouhanni, som vant etappen, etter strålende jobb fra sine lagkamerater i Cofidis.

Dermed fikk franskmannen revansje for den andre etappen, der han ble deplassert fra en seier.

Kristoff ble til slutt nummer fire, også slått av Edward Theuns og André Greipel.

- Vi hadde ikke nok mann til å ha helt kontroll. Cofidis kom foran oss. Bouhanni kom foran meg og sperret luken min, så jeg måtte bremse inn på oppløpet, sier Kristoff til TV 2 etter målgang.

- Han fulgte etter en annen så han var foran. Jeg hadde ikke noe valg for jeg var der allrede og kunne ikke gjort noe annerledes.

Bouhanni ble deplassert da han nærmest taklet Michael Matthews på tirsdagens etappe.

Uheldig Kristoff
Torsdag var det ikke nok til å legge inn en protest, mener Kristoff.

- Det var ikke ufint, men han bytter linje hver gang. Han prøvde å gå etter en annen. Det er slik som skjer.

Kristoff var i likhet med i både Omloop Het Nieuwsblad og den andre etappen i Paris-Nice uheldig underveis på torsdagens etappe.

I den siste kategoriserte bakken, akkurat idet farten økte, punktere nordmannen. Han fikk fort et hjul av en lagkamerat, men det var langt fra ideelt.

- Jeg punkterte i bakken og brukte mye krefter på det. Jeg fikk et klatrehjul og ikke et spuerterhjul. Jeg føler det er litt mye stang ut nå.

Slik gikk det til
Fire ryttere bestemte seg tidlig for å prøve lykken på den fjerde etappen av Paris-Nice.

Det var Thomas Voeckler (Direct Energie), Matthew Brammeier (Dimension Data), Florian Vachon (Fortuneo Vital Concept) og Evaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence) som tidlig fikk en luke på hovedfeltet.

Kvartetten fikk imidlertid aldri den store avstanden ned til feltet. På det meste lå avstanden på snaut fem minutter.

Avstanden gikk sakte, men sikkert nedover med flere spurtlag ivrige på å sørge for et samlet felt.

Med omtrent 35 kilometer igjen, i etappens andrekategori, fikk flere ryttere det tungt, både i feltet og i bruddet.

Mekanisk problem for Kristoff
Arnaud Démare var blant de som ikke klarte å holdet tempoet Dimension Data satt opp. Franskmannen brøt litt senere.

Også Marcel Kittel hadde trøbbel med tempoet, mens Alexander Kristoff punkterte. Nordmannen var imidlertid sterk nok til å komme seg tilbake i feltet med hjelp fra flere lagkamerater.

Problemer med farten hadde tvilsomt Geraint Thomas, men briten måtte en tur i bakken. Briten kom seg heldigivs raskt opp igjen på sykkelen, og var ikke lenge etter tilbake i feltet.

I bruddet var det Voeckler som var sterkest, og den populære franskmannen distanserte sine bruddkompanjonger. På toppen hadde han omtrent 50 sekunder ned til feltet.

Nathan Haas var blant de mest ivrige i jakten på ensomme Voeckler, men Dimension Data-rytteren ble for ivrig i en sving og kjørte rett ut av veien.

Farlig trio
Med få lag til å organisere seg i feltet over bakketoppen, ble det flere angrep. Det gjorde at tre ryttere kom seg opp til Voeckler.

Katusha var da blant lagene som tok i et tak i feltet, men Sep Vanmarcke, Delio Fernandez og Sylvain Chavanel hadde 20 sekunder med 13 kilometer igjen.

Den kjøresterke trioen ville ikke gi seg, og til tross for iherdig jobb fra Katusha, var avstanden på 19 sekunder med fire kilometer igjen.

Med to kilometer igjen kom endelig hjelpen for Katusha, da Cofidis inntok fronten.

Da ble avstanden umiddelbart mindre, og med bare noen hundre meter igjen ble trioen hentet inn.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!