Franskmenn dropper ikke vinen

PARIS (Dagbladet): CFO, den franske VM-arrangøren, forbyr alkohol på tribunene under VM av sikkerhetsmessige grunner. For spillernes vedkommende, selv etter Gazza-episoden, blir det opp til hver delegasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det foretas ingen alkoholtester som for doping, forklarer doktor Jacques Lienard, det franske fotballforbundets lege, til Dagbladet.

Ifølge doktor Lienard er en ny lovgivning under arbeid, men ikke ferdig til VM. Med den kan det bli aktuelt å teste alkohol på linje med åtte andre rusmidler. Dette skjedde etter at flere spillere ble testet positive med hasj.
- Hvis en spiller opptrer beruset eller lukter alkohol blir det opp til treneren, sier doktor Lienard.

Å nyte alkohol utenfor banen, som Gazza, blir en annen sak.
- Det kan være et kulturspørsmål. Her i Frankrike, som i Spania og Italia, er vin en del av kulturen. Et glass er tolerert, eller et eller to glass champagne for å feire en seier. Jeg skjønner godt at det kan sjokkere dere i nord. Det er en del av det sosiale og økonomiske bildet her, sier doktor Lienard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer