Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Franskmennene frykter ny fadese mot Norge i kveld

Har bommet på tre av fire playoffs med U21-landslaget.

HAR ALT Å VINNE Stefan Strandberg, her mot Island på Marienlyst, har alt å vinne mot de franske favorittene i Le havre i kveld. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HAR ALT Å VINNE Stefan Strandberg, her mot Island på Marienlyst, har alt å vinne mot de franske favorittene i Le havre i kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

LE HAVRE (Dagbladet): Klokka 18.45 i kveld spiller de norske U21-gutta den første av to playoff-kamper mot Frankrike. Vinneren sammenlagt deltar i EM-sluttspilet neste sommer.

For franskmennene var Norge den beste trekningen de kunne fått. De norske gutta var lavest ranket før trekningen, og tross oppløftende spill mot blant annet England og Belgia i gruppespillet, har Norge slitt med å levere resultater mot toppnasjonene på dette nivået.

Bommet på tre av fire Men i Frankrike er stemningen spent før møtet med Norge. Alle forventer en fransk seier, men den franske sportsavisa L'Equipe heller iskaldt vann i forventningsfulle frankse blodårer.

- I løpet av de ti siste årene har de blå bommet på kvalifiseringen på dette stadiet tre av fore ganger, skriver avisa, og trekker fram de tre tapene i egne saker.

I 2003 røk franksmennene mot Portugal. Selv med stjerner som Djibril Cissé på laget, og under ledelse av senere A-landslagstrener  Raymond Domenech, klarte ikke franskmennene å gå videre over to kamper.

I den neste kvalifiseringen tapte blant andre Samir Nasri og Lassana Diarra playoffen mot Israel. To år etter det var det Tyskland som ble for sterke.

Ser bra ut - Returoppgjør ser ut til å være en forbannelse for Frankrike, skriver L'Equipe.

På toppen av den dårlige statistikken kan heller ikke franskmennene vente seg det helt store trøkket fra tribunene. Av en kapasitet på 25 000 på Stadion Océan i Le Havre er det foreløpig bare solgt 6000 billetter.

- Alt ser veldig bra ut, kunne U21-trener Per Joar Hansen fortelle Dagbladet i går kveld.

Følg Frankrike U21 mot Norge U21 i vårt fotballstudio direkte klokka 18.45!

• Dagbladets oddsekspert Lars Dybwad tror Norge kan klare uavgjort. Se dagens oddstips her!