TAKTISK BOMMER: Mens Steven Cummings jubler for etappeseier, innser to skuffede franskmenn at de rotet bort en etappeseier på grunn av en taktisk bommert. Foto: IONEL BONAVENTURE / AFP
TAKTISK BOMMER: Mens Steven Cummings jubler for etappeseier, innser to skuffede franskmenn at de rotet bort en etappeseier på grunn av en taktisk bommert. Foto: IONEL BONAVENTURE / AFPVis mer

Franskmennene utmanøvrert etter taktisk bommert

- Visste ikke at han var med i bruddet.

(procycling.no): Det så lenge ut til å gå mot fransk seier på lørdagens etappe, men så kom luringen Steven Cummings (MTN-Qhubeka) og stjal seieren rett foran nesa på Romain Bardet (Ag2r La Mondiale) og Thibaut Pinot (FDJ).

Da det store bruddet startet på stigningen opp til flystripen i Mende, skaffet Bardet en fin ledelse ganske kjapt. Han fikk etterhvert besøk av landsmannen Pinot. Det de ikke visste, var at en brite jaktet bak.

- Den siste rytteren jeg så før jeg tok igjen Romain var Rigoberto Uran (Etixx-QuickStep). Publikum var høylytte så jeg visste aldri at Cummings var på vei opp, jeg visste ikke engang at han var i bruddet. Det er skuffende. Man har ikke mange sjanser i løpet av en Tour, så en andreplass er verdiløs, sier Pinot

- Vi tapte på grunn av en dum feil. Vi så på hverandre og glemte å holde et øye med Cummings, som var på vei opp. Han var smart og kjørte fra oss med 500 meter igjen, forklarer Bardet.

Legger skylden på hverandre

De to franskmennene som kjempet om ungdomstrøya i fjorårets Tour de France skylder på hverandre for det smertelige nederlaget. Begge har tapt mye tid i Pyreneene og en etappeseier ville smakt godt.

- Jeg vet ikke hva Pinot gjorde i avslutningen, men han ga Cummings ti meter i en sving. Vi har begge hatt en dårlig Tour de France, så det hadde vært kult om en av oss hadde vunnet, sier Bardet.

Cummings selv bekreftet etter etappen at han ga ekstra fart i svingene da han så at Thibaut Pinot satt på hjulet hans.

- Da jeg så Pinot bak meg, bestemte jeg meg for å kaste alle hemninger. Han er litt forsiktig i svingene, så jeg ga alt. Jeg vet at klatrere sliter med å ta meg igjen på flatene, sa Cummings etter etappen.

Thibaut Pinot er av en litt annen oppfatning, og legger litt av skylden over på landsmannen.

- Cummings tok svingene bedre enn oss. Han kom i full fart bakfra og overlistet oss. Etterpå nektet Romain å samarbeide, men alle har vel sin egen taktikk, sier Pinot.

Artikkelen er levert av procycling.no!