Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fransson utestengt i fire år for doping

Den svenske bryteren får den strengeste straffen

STRAFFES HARDT: Jenny Fransson utestenges i fire år. Foto: Jack GUEZ/AFP/NTB Scanpix
STRAFFES HARDT: Jenny Fransson utestenges i fire år. Foto: Jack GUEZ/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Den svenske bryteren Jenny Fransson (32) utestenges i fire år for doping. Det melder svenske medier, deriblant Expressen. Det er den hardeste straffen hun kunne få.

Fransson kommer til å anke dommen, melder advokaten hennes.

Utøveren selv er langt nede etter den harde dommen.

«Lærte meg et nytt ord i dag - justismord», skriver Fransson på Instagram, ifølge Expressen.

OL-medaljevinner Fransson avla tidligere i år en dopingprøve som viste spor av det forbudte stoffet metyltestosteron.

HØYT: Arne Haugland er ikke redd for en utfordring, men hoppet fra den 17 meter høye broen er ikke en av hans beste ideer. Video: Arne Haugland / Rødt Kort. Vis mer

Hun hevder sin uskyld. 32-åringen har blant annet spekulert i at hun har fått i seg det forbudte stoffet gjennom å spise fisk, eller at noen har sabotert vannflasken hennes.

- Jeg har en venn og kollega i Ukraina, en kvinnelig kjemiker, som har begynt å se på ulike kilder til steroider. Og hun har funnet kinesiske artikler som viser at det forekommer syntetiske steroider i fisk og i vann, blant annet. Vi undersøker saken nå, sa advokaten hennes Mats Larsson i mai.

Fransson var allerede tatt ut til sommerlekene i Japan. Veteranen tok OL-bronse under OL i Rio i 2016, og i fjor høst ble det sølv under VM i Kasakhstan.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!