Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fraråder unge spillere å gå til Manchester City

Adam Johnson måtte bort.

ADVARER TALENTER: Adam Johnson spilte i Manchester City fra 2010 til sommeren 2012. Han anbefaler ikke andre unge spillere å følge i fotsporene hans. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
ADVARER TALENTER: Adam Johnson spilte i Manchester City fra 2010 til sommeren 2012. Han anbefaler ikke andre unge spillere å følge i fotsporene hans. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

Manchester City - Sunderland i fotballstudio kl. 13.45.

(Dagbladet): Adam Johnson møter gamle lagkamerater i Manchester City når Sunderland i dag møter de regjerende ligamesterne på Etihad.

Johnson ble aldri et fast innslag i startelleveren til Roberto Mancini, og ble solgt til Sunderland for ca. 10 millioner pund i sommer.

Nå advarer han unge, engelske talenter mot å la seg friste til City.

- Hvis jeg var en ung spiller, ville jeg ikke gått til City. Det handler ikke om at du ikke er god nok, det er bare det at spillere som Yaya Toure er foran deg i køen uansett hva du gjør, sier Johnson ifølge The Sun.

I sin City-karriere satt han like ofte på benken som han startet. Hans beste sesong var i 2010/11, da han scoret ni mål og hadde sju målgivende.

City har hentet flere unge, engelske spillere før denne sesongen. Men verken Scott Sinclair eller Jack Rodwell kan regne med å starte når Roberti Mancini har alle sine stjerner tilgjengelig.

En mann som James Milner har bare startet én av seks ligakamper denne sesongen.

- Det er flott når en klubb som City vil ha deg, det er vanskelig å si nei. Du får spille for de regjerende mesterne. Men i praksis spiller du ikke for dem - du er bare en del av stallen. Det er en stor forskjell, sier Johnson.

Han legger ikke skjul på at ønsket om å spille for England var medvirkende til at han flyttet på seg i sommer. At han ikke var en del av Englands tropp under sommernes EM-sluttspiller mener han skyldes for lite spilletid i City.

- Jeg hadde nok bedre tall å vise til enn noen av spillerne som fikk være med, men jeg spilte bare halvparten så mye. Å komme til Sunderland vil styrke sjansene mine til å få spille for England, sier han.

MØTER GAMLE LAGKAMERATER: Adam Johnson returnerer til Etihad i dag, som Sunderland-spiller. Foto:  (AP Photo/Scott Heppell)
MØTER GAMLE LAGKAMERATER: Adam Johnson returnerer til Etihad i dag, som Sunderland-spiller. Foto: (AP Photo/Scott Heppell) Vis mer