VIDERE: Yevhen Seleznyov scoret målet som avgjorde kveldens kamp. Foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO/NTB Scanpix
VIDERE: Yevhen Seleznyov scoret målet som avgjorde kveldens kamp. Foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO/NTB ScanpixVis mer

Frarøvet seier etter norsk dommer-brøler sist. I kveld røyk Napoli ut

Dnipro klar for finale i Europa League.

• Dnipro - Napoli 1-0 (0-0) Dnipro videre etter 2-1 sammenlagt.

(Dagbladet): Svein Oddvar Moen håpet nok at brøleren teamet hans sto for i det første oppgjøret mellom Napoli og Dnipro ikke skulle bli avgjørende da lagene møttes til returkamp i kveld.

Napoli-eier Aurelio De Laurentiis var naturlig nok rasende på den norske dommeren og hans team. For målet til bortelaget Dnipro fra Ukraina skulle aldri vært godkjent. TV-bildene viste offside på to spillere, uten at linjedommeren beveget på flagget.

Det er vanskelig å si hvor mye det hadde å si for avansementet, men Napoli klarte iallfall ikke å reise seg etter at de slapp inn bortemål i det første oppgjøret.

- De er i ferd med å skape sin egen historie, sier Petter Veland fra kommentator-bua i C More etter at avansementet er et faktum.

Få sjanser Den første omgangen i kveld bar preg av få målsjanser i regnværet i Italia. Nærmest scoring før hvilen var Napoli som jaget scoring. Heller ikke bortelaget var ufarlige selv om stjernespiss Higuain fikk kampens største mulighet da han bommet alene med keeper.

Argentineren var også nære da han sendte keeperen ut i full strekk med en heading i den første omgangen.

Napoli måtte score for avansere etter 1-1 i det første oppgjøret, men i stedet var det Dnipro som holdt på å score på en kontring like etter hvilen. Avslutningen til Valeriy Luchkevych var imdilertid ikke god nok og ballen seilte utenfor målet.

Kriget inn scoring Dnipro har aldri tidligere vært i en finale i europeisk sammenheng, men de fleste begynte nok å få troen da Yevhen Seleznyov på imponerende vis kriget inn ledermålet etter snaut 58 minutter.

For Napolis del hadde scoringen ikke alt for mye å si, klubben måtte likevel score minst én gang for å få ekstraomganger.

Og italienerne var nære kvarteret før slutt da Higuain slo ballen over keeper og inn like foran mål. Dnipro fikk med en heroisk innsats klarert ballen ut av farlig område.

Laget hadde også en avslutning i tverrligger på overtid.

I kjølvannet av sjansen kom det et lite Napoli-press, men heroisk innsats fra hjemmelaget sørget for at Rafael Benitez og co. må ta den tunge veien hjem til Italia uten finalebillett i lomma.

For hjemmelagets tilhengere ble det en herlig kveld, og flere hundre tilskuere stormet banen i ren lykkerus da dommeren blåste av kampen.

Regjerende mester Sevilla tok seg enkelt videre til finale mot Fiorentina i det andre oppgjøret med 5-0 sammenlagt.