Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fraser-Pryce forsvarte OL-gullet fra Beijing

Jamaica i gang med medaljesankingen i sprint.

REKORDJEVNT: Shelly-Ann Fraser-Pryce (nærmest) vant 100 meter-finalen på 10,75, tre hundredeler foran Carmelita Jeter og ytterligere tre hundredeler foran Veronica Campbell-Brown. Aldri tidligere har en sølv- og bronsevinner løpt like fort i en OL-finale.Pawel Kopczynski  / REUTERS / NTB Scanpix
REKORDJEVNT: Shelly-Ann Fraser-Pryce (nærmest) vant 100 meter-finalen på 10,75, tre hundredeler foran Carmelita Jeter og ytterligere tre hundredeler foran Veronica Campbell-Brown. Aldri tidligere har en sølv- og bronsevinner løpt like fort i en OL-finale.Pawel Kopczynski / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ezinne Okparaebo var bare fattige ni hundredeler unna å være med i startfeltet som skulle avgjøre hvem som er verdens raskeste kvinne per august 2012.

Likevel hadde 24-åringen neppe hatt så mye å stille opp med da den jamaicanske duoen Shelly-Ann Fraser-Pryce og Victoria Campbell-Brown gjorde opp om medaljene med den amerikanske forhåndsfavoritten Carmelita Jeter.

Med en strålende avslutning ble Fraser-Pryce den første siden Gail Devers i 1992 og 1996 til å forsvare et OL-gull i friidrettens formel 1-øvelse. 25-åringen, som vant et suverent OL-gull i «Fugleredet» i Beijing i 2008, har siden VM-gullet på 100 meter i Berlin i 2009 slitt med å gjenskape de samme resultatene.

Men i London var hun tilbake på toppen av seierspallen. Med tida 10,75 vant hun fattige tre hundredeler foran Jeter, med lagvenninnen Campbell-Brown ytterligere tre hundredeler bak der igjen.

- Jeg gikk på banen uten å tenke så mye på noe som helst. For meg var det om å gjøre å få alt til å stemme, og det gjorde det i denne finalen, sier Fraser-Pryce etter gulløpet.

Og bare for å understreke hvilket skyhøyt og jevnt nivå det var på kvinnenes finaleheat: Aldri har en sølv- og en bronsevinner løpt like så fort, seks av åtte jenter var under 11 blank og nigerianske Blessing Okagbare ble sist med 11,01, som også er en strålende tid.

Dermed sikret de to Jamaicas første medaljer i OL så langt på den første finaleøvelsen i sprint. I morgen er det herrenes tur, hvor amerikanerne Tyson Gay og Justin Gatlin trolig må løpe fort skal de forhindre mer jamaicansk gulljubel ved enten Usain Bolt eller Yohan Blake.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media