Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fratas seieren

Finske Kimi Räikkönen ble utropt til vinner i søndagens kaotiske Formel-1-løp i Brasil. Men italienske Giancarlo Fisichella overtar sannsynligvis seieren i dag. Først skal det finregnes på 12 sekunder.

FIA (det internasjonale bilsportforbundet) må ta stilling til følgende når representantene møtes i Paris i dag:

Hadde Fisichella startet på sin 56. av totalt 71 runder før Fernando Alonso krasjet og løpet ble stanset?

Blir svaret ja, overtar italieneren seieren fra Räikkönen.

Fordi reglene er som følger:

Føreren som ledet løpet to runder før det ble avbrutt, skal tilkjennes seieren.

FIA mente i utgangspunktet at løpet ble avbrutt i 55. runde. Og Räikkönen ledet etter 53. runde, altså skulle finnen ha seieren.

Overtatt ledelsen

Men i ettertid har det kommet fram opplysninger som tyder på at Fisichella var 12 sekunder inne i sin 56. runde da løpet ble avbrutt.

Da er det med andre ord den 54. runden som er tellende - og da hadde Fisichella så vidt overtatt ledelsen fra Räikkönen.

Altså seier til Fisichella.

Seier på etterskudd

- Vi har mottatt bevis som, i motsetning til de opplysningene vi fikk fra tidtakerne i Brasil, viser at bil nummer 11 (Fisichella) hadde begynt på den 56. runden, opplyste FIA i går.

Det betyr at Fisischella ganske sikkert får sin første Formel-1-seier en snau uke på etterskudd i dag, og at Räikkönen ikke blir fratatt den gjeve statusen som dobbeltvinner. Finnen vant det forrige løpet i Malaysia.

VÅT SKANDALE: Kimi Räikkönen ble utropt til vinner av skandaleløpet i Brasil. Men nå kan finnen miste seieren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media