Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fratatt bilene

Alpinlandslagets avtale med Audi gikk ut 30. juni. Kjetil Aamodt og co. står fortsatt uten biler. - Vi begynner å bli litt presset på tid, innrømmer markedskonsulent Jørn Tore Linberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

3. juli måtte Kjetil Aamodt levere inn bilen. Siden har han lånt bil etter behov.

- Det har ikke vært noe problem for meg, men det er dårlig planlegging at dette skjer. En del av løperne ble stående uten bil ganske brått. Vi fikk en unødvendig overgangsperiode, sier Aamodt til Dagbladet.

32 biler

I tre år har de norske alpinistene hatt avtale med Audi. Forrige sesong hadde de 32 biler til disposisjon. 30. juni gikk avtalen ut. Det kom likevel overraskende på mange i alpinleiren da Audi ikke ville forlenge avtalen.

- Vi hadde for mange ting på sponsorsiden. Etter en helhetsvurdering fant vi ut at det eneste vi kunne gjøre noe med, var denne avtalen, sier Kai Robert Solheim i Audi. Linberg beklager at ikke forbundet har fått en ny bilavtale på plass. Sesongen nærmer seg med stormskritt. Jentene drar til Zermatt og utforlaget til New Zealand i dag. Teknikerlaget drar til Sass Fee i Sveits på søndag.

Bilavhengig

- Vi har fått beholde noen få biler slik at vi får transportert en del utstyr, sier Linberg. Men en ny bilavtale bør være i boks ganske snart.

- Vi er mye på farten og trenger biler for å fungere som et lag, sier Aamodt.

Alpinistene er helt avhengige av å ta seg fram i bil på kryss og tvers i Europa når verdenscupsirkuset kommer i gang.