Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fratatt seieren etter spurtdrama

Alexander Kristoff måtte nøye seg med fjerdeplassen.

DRAMATISK: Det ble virkelig tett mellom Nacer Bouhanni (venstre) og Michael Matthews (høyre) på de siste 50 meterne. Foto: AFP / KENZO TRIBOUILLARD
DRAMATISK: Det ble virkelig tett mellom Nacer Bouhanni (venstre) og Michael Matthews (høyre) på de siste 50 meterne. Foto: AFP / KENZO TRIBOUILLARD Vis mer

(procycling.no): Etter stang ut i avslutningen av mandagens etappe, bød tirsdagens etappe i Paris-Nice på en god mulighet for Alexander Kristoff og resten av kobbelet med storspurtere.

For med kun en beskjeden tredjekategori-stigning 50 kilometer før mål, var det eneste spenningsmomentet inn mot målgang om bruddet kunne holde unna.

Feltet hadde imidlertid full kontroll og sørget for at det ble en massespurt.

Der var Nacer Bouhanni raskest, i det som var en særdeles jevn spurt. Franskmannen kom like foran Michael Matthews, som umiddelbart slang ut med armen i retning Cofidis-rytteren.

Australieren fikk også medhold i klagen sin, og Bouhanni ble deplassert. Matthews ble med kåret til vinner av etappen, og han bevarte følgelig sammenlagtledelsen i rittet. Orica-GreenEdge-rytteren leder nå med 14 sekunder til Tom Dumoulin.

Niccolo Bonifazio ble dermed nummer to. Ettersom det var ett sekund mellom de tre i front og resten av feltet ble Bouhanni plassert på tredjeplass.

Dårlig posisjonert Kristoff
Alexander Kristoff endte på fjerdeplass, etter at han ikke helt maktet å komme i posisjon på slutten.

 - Det var veldig teknisk. Jeg var ikke helt god nok i posisjoneringen inn mot slutten. Jeg var i OK posisjon, men jeg måtte ta svingen helt feil. Ut av svingen hadde jeg for lite fart, sier Kristoff til TV2 etter målgang.

Jeg følte meg ikke altfor sterk på slutten, så jeg vet ikke om jeg hadde holdt unna om vi hadde gjort alt perfekt. Vi kom dessverre litt bakpå, det var veldig kaotisk. Vi klarte ikke å holde laget sammen, og var ikke gode nok, mener Kristoff.

Slik var etappen
Et brudd bestående Tsgabu Grmay (Lampre-Merida), Matthias Brändle (IAM Cycling), Anthony Delaplace (Fortuneo-Vital Concept) og Evaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence) etablerte dagens brudd med en gang starten gikk i Contres.

Byen var også målby under den første etappen av fjorårets utgave av rittet, som ble vunnet av Alexander Kristoff.

Nordmannens lag, Katusha, var også blant lagene som sørget for at bruddet ble holdt under kontroll, sammen med Etixx-Quick Step og Orica-GreenEdge.

Bruddet hadde på det meste en ledelse på over ti minutter, men feltet hadde god kontroll på de fire i front. De ble redusert til tre 28 kilometer fra mål, da Grmay slapp seg ned. Da var ledelsen nede i 50 sekunder.

Angrep i bruddet
Som på mandagens etappe, var det lagt inn en lokal runde på slutten. Da bruddet passerte målstreken for første gang, 17 kilometer før mål, var avstanden nede i 35 sekunder.

Siskevicius angrep halvannen kilometer senere. Litaueren fikk med Brändle, mens Delaplace måtte slippe sine to bruddkamerater. Angrepet førte til at avstanden økte med fem sekunder til feltet, hvor det fremdeles var relativt rolig foran den store posisjonskampen på den siste milen.

Forsøket deres til tross, tolv kilometer før mål var det over for de to i front, som takket hverandre for rundt 200 kilometer i brudd.

Inne på den siste milen gikk det meget fort, og en rekke lag prøvde å ta kontrollen inn mot avslutningskilometerne. Til slutt var det Cofidis som leverte Bouhanni i best mulig posisjon, men franskmannen ble altså deplassert etter litt for mye kontakt med Michael Matthews.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.