Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fratatt seieren i Giro d'Italia

Mistet seieren etter uregelmessig spurt.

FRATATT SEIEREN: Denne manøveren gjorde at Giacomo Nizzolo ble fratatt seieren i Giro d'Italia. Foto: Luk Benies (Scanpix/Afp)AFP PHOTO / Luk BENIES
FRATATT SEIEREN: Denne manøveren gjorde at Giacomo Nizzolo ble fratatt seieren i Giro d'Italia. Foto: Luk Benies (Scanpix/Afp)AFP PHOTO / Luk BENIES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Bare uhell kunne frata Vincenzo Nibali seieren i årets Giro d'Italia.

Regn sørget for velt, og både andre- og fjerdemann, Esteban Chaves og Steven Kruijswijk, var nedpå tidlig på etappen. Duoen kom seg heldigvis tilbake på sykkelen uten større skader.

Nibali holdt seg derimot på sykkelen hele den siste etappen, og kunne dermed juble for sin andre sammenlagtseier i hjemlandet største sykkelritt.

Etappen endte som forventet med å bli avgjort på de siste kilometerne, til tross for at LottoNL-Jumbo-duoen Maarten Tjallingii og Jos van Emden fjorde sitt beste for å snyte spurterne.

Lyktes endelig - trodde han
Sistnevnte ble ikke hentet før det gjensto syv kilometer, da Bob Jungels tok et skikkelig drag.

Sonny Colbrelli gikk umiddelbart kontra, men ble effektivt stoppet da en tilskuer sørget for at han veltet.

På slutten var det få hjelpere igjen, noe som sørget for at flere ryttere var ivrig på å angripe. Sean De Bie hadde noen meter inn på den siste kilometerne, og belgieren holdt ledelsen helt til oppløpet.

Men da kom spurterne for raskt. Raskest av dem alle var Giacomo Nizzolo, som så ut til å ta sin første etappeseier i Giro d'Italia.

Italienerens oppførsel på oppløpet skulle imidlertid gjøre at juryen deplasserte ham.

For mens oppløpet gikk mot venstre, skjente Nizzolo mot høyre. Der var Sacha Modolo, som ble såpass hindret at han måtte stoppe sin spurt.

- Jeg måtte kjempe hardt for seieren. Nå føles det enda bedre.

- Det var en bakke på slutten, det var ikke lett å kontrollere. Som en spurter var det en hard dag for beina. Det var siste etappe av giroen. Men til slutt var det helt her, sa Nizzolo og pekte på hodet da han fortsatt trodde han hadde vunnet.

- Det var hardt
Nikias Arndt krysset målstreken som nummer to, men noen minutter etter målgang ble det klart at tyskeren ble tilkjent seieren.

- Det er en fin følelse å vinne etappen. Det var et hardt ritt i dag, og laget jobbet veldig hardt for meg. Det var vanskelig å holde posisjonen hele dagen. Til slutt var det et fint ritt med en bra finale. Jeg fikk en fin ekstra seier, sier Arndt ifølge cyclingnews.com.

- Det var en vanskelig avgjørelse (å diske Nizzolo, journ.anm). Det var hardt å spurte med to hektiske svinger i forkant. Alle var nervøse og dyttet på hverandre. Til slutt var det juryens avgjørelse om det var trygt eller ikke. For meg var det et hardt ritt.

Matteo Trentin ble nummer to på etappen, mens Modolo ble nummer tre.

Nøytralisert
Med 30 kilometer igjen til mål gikk det en stor velt i feltet, og igjen var Chaves involvert. Det var også Rigoberto Uran, nummer syv i sammendraget.

Annet enn smerte, gjorde ikke det så mye. Juryen hadde nemlig allerede bestemt at søndagens tid ikke skulle telle i sammendraget.

Dermed tok flere av sammenlagtrytterne det forsiktig på de lokale rundene.

Vincenzo Nibali vant årets Giro d'Italia foran Chaves og Alejandro Valverde.

- I går var en fantastisk dag. Å komme hit i dag, med hele familien på plass. Det går ikke an å beskrive den gleden, sier Nibali til Eurosport.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

SEIER: Vincenzo Nibali jubler etter å ha offisielt sikret seg sin andre Giro d'Italia-triumf. Foto: Luk BENIES (Scanpix/Afp)
SEIER: Vincenzo Nibali jubler etter å ha offisielt sikret seg sin andre Giro d'Italia-triumf. Foto: Luk BENIES (Scanpix/Afp) Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!