TV 2-reporter Ernst A. Lersveen

Fratatt VM-akkrediteringen

TV 2-reporter Ernst A. Lersveen har mistet VM-akkrediteringen. Rettighetshaver hevder TV 2 har filmet på feil sted, og at han fikk gjentatte advarsler.

FRATATT AKKREDITERINGEN: TV 2-reporter Ernst A. Lersveen har blitt fratatt VM-akkrediteringen. Foto: NTB
FRATATT AKKREDITERINGEN: TV 2-reporter Ernst A. Lersveen har blitt fratatt VM-akkrediteringen. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

OBERSTDORF (Dagbladet): Dagbladet har vært i kontakt med Lersveen selv, og han vil ikke utdype hva som har skjedd eller om han har mistet den for resten av mesterskapet.

Uten akkrediteringen kommer ikke journalisten seg inn på områder hvor det blir konkurrert.

- Vi har fått beskjed fra Infront (rettighetshaver) om at Ernst skal ha oppholdt seg på område hvor det ikke er lov til å filme. De sier også at han har gjort et intervju der. Ernst sin versjon er han spurte en norsk leder om hvor langt bak Norge vekslet, sier nyhetssjef i TV 2, Espen Solbakken, til Dagbladet.

- Hva nå?

- Per nå har vi ikke mer informasjon om hva som skjer. Hvis han ikke har fått igjen akkrediteringen i morgen så sender vi en annen reporter, og så jobber Ernst utenfor akkreditert sone, forklarer Solbakken. Han sier også at TV 2 kommer til å jobbe med dette i kveld.

VG meldte om saken først.

Dagbladet så at Lersveen ble bedt om å forlate presserommet like før klokka fem i dag. For å komme inn på pressesenteret må journalistene skanne en QR-kode. Da Lersveen gjorde det fikk han beskjed om at akkrediteringen var inaktiv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.