Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fratatt VM-seieren

Bjørn Rune Gjelsten (43) er fratatt VM-seieren i offshore fra Arendal etter at Victory-teamet vant fram med sin anke etter å ha blitt diskvalifisert i VM-runden for fem uker siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dubai-fører Khalfan Harib kom først i mål med sin båt «Victory 1» - men ble diskvalifisert av juryen i Arendal for å ha kjørt for fort i venteområdet før start.

Nå kan Harib og det statsstøttede teamet fra Dubai slippe jubelen løs.

For:

Victory-teamet fått gjennomslag for anken hos Det internasjonale båtsportforbundet - UIM.

Og:

Det betyr at Harib og kompani, i den blå Formel-1-båten, har overtatt ledelsen sammenlagt i VM.

  • Inntil ankeutfallet var klart lå Gjelstens «Spirit Of Norway» og «Victory 1» på delt 1. plass i VM-sammendraget, med 52 poeng.

25 poeng bak

Med 20 poeng for seieren er Dubai-laget nå oppe i 72 poeng - mens Gjelsten plutselig er nede i 47 poeng fordi han taper fem poeng på å bli nummer to i stedet for nummer én.

Det betyr at differansen mellom de to båtene nå er hele 25 poeng.

For Gjelsten betyr det i tillegg at han er passert av kompis og konkurrent Kjell Inge Røkke i VM-sammendraget - Røkke har 49 poeng med italienske Jolly Motor.

Skuffet Gjelsten

Overfor Dagbladet ga en skuffet Bjørn Rune Gjelsten i går uttrykk for at det nå blir svært vanskelig å bli verdensmester, noe som var sesongens overordnede mål.

- Vi er overrasket over utfallet av anken, men tar det til etterretning. For å ha sjanse til å vinne VM sammenlagt nå må vi sannsynligvis havne blant de to- tre beste i de fire siste VM-rundene.

- I tillegg vil det være en forutsetning at vi holder «Victory 1» bak oss, sier Gjelsten.

Svekket

troverdighet

Gjelsten kommer ikke til å forfølge saken videre, til tross for at han mener utfallet i denne saken svekker UIMs troverdighet.

- Ja, jeg mener de har kommet svekket ut av dette. De erkjenner at «Victory 1» kjørte på plan i venteområdet, men har valgt bare å gi en advarsel. I substans betyr det ingen ting, det er rein kosmetikk.

- Ikke engang som gult kort i fotball, sier Bjørn Rune Gjelsten.

TRØBBEL FOR G: Til og med Røkke har nå passert Gjelsten i sammendraget i offshore-<br>cupen.