Fratrer stilling - får ny jobb

Etter lang tid med offentlig skittentøyvask, kom det i dag en løsning i Clas Brede Bråthen-saken. 52-åringen får ny, midlertidig jobb i Norges Skiforbund.

NY JOBB: Clas Brede Bråthen har fått jobben som midlertidig landslagssjef i hopp. Video: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): 52-åringen fratrer etter eget ønske jobben som sportssjef med umiddelbar virkning, og går over i en midlertidig stilling som landslagssjef i hopp. Det betyr at han ikke rapporterer direkte til generalsekretær Ingvild Bretten Berg lenger. Bråthen har fått en kontrakt på fire år.

Norges Skiforbund kommer til å lansere en ny sportssjef på et seinere tidspunkt, som blant annet skal ta seg av de administrative oppgavene.

- Bråthen erkjenner at hans kommunikasjonsform har vært kritikkverdig i enkelte situasjoner, og Skiforbundet erkjenner at enkelte ting burde ha blitt tatt opp på et tidligere tidspunkt, sier skipresident Erik Røste på pressekonferansen.

Bråthen kommer til å fortsette å jobbe inn mot utøverne og hoppmiljet, mens en ny sportsjef jobber inn mot Skiforbundet sentralt.

Den nye rollefordelingen ble foreslått allerede i slutten av september. Bråthen og hoppkomiteen godtok forslaget, men skistyret ga tommel ned. Ledelsen kunne ikke gå med på det de mente var å la Bråthen få velge sin egen leder, skriver NTB.

KLAR BESKJED: President i Norges Skiforbund, Erik Røste. Foto: Javad Parsa / NTB
KLAR BESKJED: President i Norges Skiforbund, Erik Røste. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

Forlik

Søksmålet mellom de to partene har også endt med et forlik. Skiforbundet betaler 50 prosent av saksomkostningene på cirka 1,4 millioner kroner.

- Det er med stor tilfredshet at jeg kan stå her og si at jeg er enig med en avtale som kan ta hoppsporten og Skiforbundet videre, sier Bråthen.

Han fortsetter:

- Jeg er rørt over støtten som publikum, fans og ikke minst sponsorer og alle mine kjære venner og kolleger har gitt hoppsporten.

- Beklager at vi ikke er blitt kvitt denne konflikten tidligere. Men desto mer gledelig at vi kan stå her i dag med en løsning, sier lederen av hoppkomiteen, Alf Tore Haug.

LETTET: Alexander Stöckl. Foto: Ali Zare / NTB
LETTET: Alexander Stöckl. Foto: Ali Zare / NTB Vis mer

- Veldig bra

Landslagssjef Alexander Stöckl (47) er lettet over nyheten:

- Det er veldig bra, fordi jeg føler at det er stor enighet, at det er noe begge sider er fornøyde med, og det er det viktigste. Den rollen treffer egentlig midt i blinken i forhold til hans egenskaper og personlige styrker, sier Stöckl til Dagbladet.

- Er du overrasket over at de kom til denne løsningen?

- Jeg er litt overrasket over at det gikk fram og tilbake, de hadde egentlig presentert et slikt forslag tidligere, og så kom de til enighet først nå. Men samma det, vi er i mål. Jeg håper vi kan rette fokus mot vinteren som kommer, hvor det er masse høydepunkter.

Stöckl signaliserte i et intervju med NRK at han neppe ville fortsette i jobben om Clas Brede Bråthen ikke fortsatte som sportssjef.

- Nå kan vi fortsette jobben med samme team som vi har vært i mange år. Vi kjenner hverandre og har ekstremt godt samspill. Jeg er iallfall mer motivert nå for å fortsette i framtiden. Så er det opp til hoppkomiteen og sportsjefen om de vil sette seg ned med meg og diskutere det, sier Stöckl.

- Hva tenker du om at det tok så lang tid for å komme til denne løsningen?

- Det er ikke bra at det tok så lang tid. Det gikk utover alle, både internt og eksternt, med tanke på alle medarbeiderne i Norges Skiforbund, som har kjent dette på kroppen. Det er klubber, kretser og frivillige som har vært involert i saken - og sponsorene. Med tanke på omdømmet, så er det ikke noe bra sak. Men vi retter blikket framover.

- Hvordan har denne saken preget hoppere og trenere?

- Det har tatt litt fokus fra det som er viktig. Det har ikke påvirket utøvere i stor grad. De har kunnet fokusere på det sportslige, men for trenerne har det vært litt usikkerhet i det, om han fikk fortsette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer