Fred Børre Lundberg legger opp

Fred Børre Lundberg, OL- og verdensmester i kombinert, legger opp.

- Jeg har tenkt mye, men ikke fått tilbake lysten til å hoppe. Et halvt års hopptrening frister ikke, sier Lundberg (30) til Dagbladet.

Han ble tatt ut på kombinertlandslaget 2000-2001 mens han var i tenkeboksen. Uttakingen var et klart signal om at ledelsen ønsket gamlekongen med videre.

- Skulle jeg fortsatt, måtte jeg vært 100 prosent motivert. Det er jeg ikke lenger. Halvveis satsing nytter ikke. Derfor takker jeg nei til landslagsplassen og gir meg, sier Fred Børre Lundberg.

I stedet for å konkurrere i hoppbakker og langsrennsløyper verden rundt, skal han jobbe i Tenson som blant annet leverer klær til Norges Skiforbund.

- Dessuten får jeg mer tid til å spille golf. Et av målene mine er å forbedre handikappet på 5,4, sier Lundberg, som ble tatt ut på landslaget for første gang i mai for ti år siden.

Den imponerende merittlista hans forteller blant annet om VM-gull i Val di Fiemme 1991 og Thunder Bay 1995 og OL-gull på Lillehammer i 1994.

  • Kombinertlandslaget 2000-2001: Kenneth Braaten, Preben Fjære Brynemo, Kristian Hammer, Halldor Skard jr., Bjarte Engen Vik, Lars Andreas Østvik.
MESTER: Fred Børre Lundberg har vunnet både VM og OL. Nå slutter han.