Fredag den 13. for Ole Martin

Ole Martin Årst trengte bare én sjanse for å sette inn sitt 13. mål for vinteren. Det gjør TIL-gutten til vinterens målkonge i Norge.

MIDSUND (Dagbladet): Tallet 13 og fredag har aldri vært en lykkelig kombinasjon. Men for Årst har scoringer blitt en vane. På 12 kamper siden januar, har han dunket inn 13 mål. Årst virker bunnsolid drøye to uker før seriestart.

- Jeg har aldri før trent en så notorisk goalgetter som Ole Martin. Han har vært fantastisk i hele vinter, skryter TIL-trener Per Mathias Høgmo.

Og han har et poeng. I går mot Molde var ikke Ole Martin Årst veldig mye involvert.

Men da Morten Gamst Pedersen serverte en praktfull crosser fra TILs venstreside, reiv Årst seg den nødvendige meteren fri fra MFK-stopper Marcus Andreasson, og nikket ballen kontant i mål. Og det var omtrent første gangen TIL var innenfor Moldes 16-meter i kampen.

- En drøm

- Det er jo ikke noe problem å score, når jeg blir ftret med sånne innlegg fra Gamst'n. Det er jo en drøm å være spiss på dette laget når man får servert sånne innlegg hele tida, sier Årst til Dagbladet.

Gamst Pedersen og en nyrenovert Karim Essediri på høyreflanken danner sammen med Årst en fryktinngytende trio på topp hos Gutan. Seieren over Molde var sterk. Fordi laget manglet tre mann førsteelleveren. Og fordi forholdene var vanskelige, med vind i kulings styrke, i alle retninger.

- Vi har den defensive tryggheten. Vi har holdt nullen i seks kamper på rad. Og det gir oss trygghet, og sjøltillit framover også, sier kaptein Årst.

Som ikke vil si hvor mange mål han har satt seg som mål å score i Tippeligaen.

- Nei, jeg kan ikke si noe tall. Det går ikke. Håper bare det blir flere enn det ene jeg scora i fjor, he, he.

Landslagstrener Åge Hareide så halve kampen på Midsund, men fikk ikke noe veldig godt inntrykk av Årst.

- Han har en imponerende scoringsprosent. Men han har ikke vist seg fram i dag utenom scoringa. Men han er klart en spiller vi følger med, sier Hareide om Årsts landslagsmuligheter.

Selv om mange eksperter og avisredaksjoner er nøkterne i tipsene om hvor TIL havner i Tippeligaen, så har de sterke treningskampresultatene i det siste fått stemningen i Tromsø til å ta helt av.

Høy list

- Det er nesten sånn at vi må sørge for at vi spillerne ikke gjør det. Vi har lagt lista veldig høyt, og vi må sørge for at det ikke blir for høyt. Vi har ikke tatt ett eneste poeng ennå, advarer Årst.

- Men det er en voldsom «go» i gruppa. Vi har fått et skikkelig innordna spillesystem, og det gir sjøltillit å vinne fotballkamper.

Molde hadde ballen absolutt mest, og skapte de fleste sjansene. Men etter Årsts scoring ble det alt for tamt foran TIL-målet.

- Det var en dårlig kamp, under vanskelige forhold. Det er litt bekymringsfullt at vi ikke scorer mål. Vi hadde nok sjanser til å avgjøre. Det er skuffende, sier Moldes bestemann, Magne Hoseth.

<B>SPISE MED DE STORE:</B> TIL-trener Per Mathias Høgmo og storscorer Ole Martin Årst feiret med vafler etter å ha tatt en sterk bortseier mot Molde på Midsund fredag ettermiddag.