Fredag mistet han sønnen. Det er bare den siste i en lang rekke tragedier for Adrian Peterson

Toåringen mishandlet til døde av morens nye kjæreste.

TRAGEDIER PÅ REKKE OG RAD: Han har mistet både broren og stebroren sin, og faren satt i fengsel mens Adrian Peterson vokste opp. Nå har også sønnen hans (ikke på bildet) gått bort, men NFL-stjerna finner styrke i livets motgang. Foto: AP Photo/Charlie Neibergall
TRAGEDIER PÅ REKKE OG RAD: Han har mistet både broren og stebroren sin, og faren satt i fengsel mens Adrian Peterson vokste opp. Nå har også sønnen hans (ikke på bildet) gått bort, men NFL-stjerna finner styrke i livets motgang. Foto: AP Photo/Charlie NeibergallVis mer

(Dagbladet): Livet har ikke vært en dans på roser for Adrian Peterson.

Da han fredag mistet sønnen sin etter at toåringen hadde blitt mishandlet av den nye kjæresten til barnets mor, er det bare den siste av en lang rekke tragedier som har rammet en av NFLs virkelig store stjerner.

Mistet broren og stebroren Da Peterson bare var sju år gammel, var han selv vitne til at hans elleve måneder eldre bror, Brian, døde i en sykkelulykke etter å ha blitt truffet av en fyllekjører.

Store deler av ungdommen, var Peterson også alene med sin mor da faren tilbragte flere år i fengsel etter å ha solgt narkotika.

Og som om ikke det var nok, kvelden før han skulle vise seg frem for alle de 32 NFL-lagene, ble stebroren hans, Chris Paris, drept i Houston. Han vurderte lenge å droppe treningen, men kom så på Paris' oppmuntrende ord til ham og gjorde en sterk opptreden.

Nå er han en av ligaens desidert største profiler.

- Brorens død gjorde ham bedre Styrken Peterson har vist gjennom disse tøffe tidene, kommer ifølge ham selv av at han blir sterkere av motgang. Også den type motgang som hadde knekt de aller fleste.

- Jeg har sagt det tusen ganger at tingene jeg går gjennom hjelper meg til å ta spillet mitt til et nytt nivå. Jeg er i stand til å kvitte meg med stress gjennom denne idretten, og det er det jeg planlegger å gjøre også nå, sa han bare en time etter at sønnen hadde gått bort på fredag.

Han annonserte samtidig at han aktet å spille dagens kamp mot Carolina Panthers. Det kommer neppe som noen overraskelse på de som kjenner 28-åringen.

- Brorens død presset ham til å bli enda bedre. I hans øyne var Brian alltid bedre enn ham, og han følte at han måtte leve opp til de forventningene, sier Steve Eudy, Petersons trener i ungdommen og mentor.

Sorg og støtte Adrian Peterson tok selv til Twitter, og takket for all støtten han har fått i disse vanskelige dagene.

STJERNE: I 2012 ble han kåret til ligaens mest verdifulle spiller, og han er også en spiller av det trofaste slaget. Siden han startet sin proffkarriere i 2007, har han kun spilt for en klubb - Minnesota Vikings.Foto: Adam Bettcher/Getty Images/AFP
STJERNE: I 2012 ble han kåret til ligaens mest verdifulle spiller, og han er også en spiller av det trofaste slaget. Siden han startet sin proffkarriere i 2007, har han kun spilt for en klubb - Minnesota Vikings.Foto: Adam Bettcher/Getty Images/AFP Vis mer

- Takk til familien min, tilhengerne mine og andre lags fans for deres støtte. NFL er et brorskap, og jeg er veldig takknemlig for alle tweets, telefonsamtaler og tekstmeldinger fra mine med- og motspillere. Gud velsigne alle, og tusen takk, skriver han.

Da han snakket med reportere tidlig fredag morgen hadde ikke nyheten kommet ennå, men han sa da at han aktet å spille i søndagens kamp mot Carolina Panthers.

En av de som har sendt Peterson noen trøstende ord, er basket-stjernen LeBron James.

- Først og fremst er han en venn. Jeg har hatt et godt forhold med ham lenge. Jeg respekterer ham som far og som rollemodell. Jeg har selv to gutter, så dette traff meg virkelig. Det er forferdelig at slike ting kan skje. Jeg er sint, fordi det er et uskyldig barn som er revet vekk av noen dumskap. Jeg kjenner ikke han som gjorde det, men det er ingenting en toåring kan si elller gjøre til en voksen som kan få noen til å gjøre sånt. Nå er det mye smerte og mye sinne, skriver James.

INSPIRASJON: - Brorens død presset ham til å bli enda bedre. I hans øyne var Brian alltid bedre enn ham, og han følte at han måtte leve opp til de forventningene, sier Steve Eudy, Petersons trener i ungdommen og mentor. Foto: AP Photo/Charlie Neibergall
INSPIRASJON: - Brorens død presset ham til å bli enda bedre. I hans øyne var Brian alltid bedre enn ham, og han følte at han måtte leve opp til de forventningene, sier Steve Eudy, Petersons trener i ungdommen og mentor. Foto: AP Photo/Charlie Neibergall Vis mer