ANNONSØRINNHOLD

Fredagens oddstips: Osasuna har så langt skuffet i forhold til forventningene, men får sjansen hjemme mot Rayo Vallecano. Her en duell fra 0-0-kampen mot Real Sociedad forrige helg. Foto: EPA/JUAN HERRERO
Fredagens oddstips: Osasuna har så langt skuffet i forhold til forventningene, men får sjansen hjemme mot Rayo Vallecano. Her en duell fra 0-0-kampen mot Real Sociedad forrige helg. Foto: EPA/JUAN HERREROVis mer

Fredagens oddstips: Osasuna våkner

Det spilles fredagskamper i en rekke europeiske ligaer, her følger forhåndsomtalene.

Lars Dybwad er Dagbladets odds- og tippeekspert. I tillegg til å levere daglige tippeanalyser skriver han jevnlig artikler om odds og tipping i sin oddsblogg.

Vi venter stadig på nye oddstipssider, i mellomtiden kjøres en noe forkortet versjon i artikkel som dette. 

Norsk Tipping har forøvrig lagt ut en hjelpeartikkel for dere som ønsker litt veiledning i hvordan lett finne frem i «nye» Langoddsen: Slik virker nye Langoddsen

Randers innfridde i går, sto i 2,20 i odds da det ble tipset om den. Dessverre ble det ett mål for lite i Tønsberg for de som valgte å kombinere med den, og det er jo trist at Norsk Tipping ikke kan tilby single-spill på kamper fra Danmarks øverste nivå.

I dag prøves et forsiktig spill på Osasuna.

Dagens: Osasuna

Osasuna - Rayo Vallecano           
Odds: 1,80 - 3,15 - 3,30                

Spansk Primera Division. Osasuna en massiv skuffelse så langt, men har i det minste tatt halvparten av sine ti poeng på de siste tre kampene, med borteseier mot Espanyol fulgt av to strake 0-0-kamper. Sikret seg avansement i cupen tirsdag med 2-1 sammenlagt over Sporting Gijon. Lagets trener Jose Luis Mendilibar mener laget hans gjør fremgang, men det er meget langt opp til sist sesongs syvendeplass fra den 19.plassen laget innehar i dag. Rayo Vallecano har hatt motsatt utvikling. Ble nummer 15 sist sesong, bare et par poeng unna nedrykk. Er nå nummer åtte og har levert mange gode kamper, selv om prestasjonene er mindre stabile på bortebane med 2-0-4 så langt. Var også ute i cupen tirsdag, 0-0 hjemme mot Segunda-laget Las Palmas medførte at Rayo ble slått ut. Osasuna er i bedring, og får tipset.

Alle oddsanalyser:

AC Horsens - SønderjyskE                          
Odds: 1,85 - 3,20 - 3,10                

Dansk Superliga. Horsens er nummer syv etter to strake bortetap, mot AaB og Brøndby. Er ikke spesielt stabile, og står med 2-4-3 på hjemmebane. Har med sine 18 scoringer bare to lag bak seg på listen over de som scorer færrest, men har ett av de bedre forsvarene på nedre halvdel av tabellen. Er glad i dagens motstander; har vunnet de fem siste innbyrdes oppgjørene uavhengig av anledning eller bane. Må unnvære suspenderte Jude Nworuh (spiss) og Martin Spelmann (midtbanespiller). Har i tillegg en del langtidsskader. SønderjyskE har fem strake tap i cup og serie, men man skal huske at serieleder FC København står bak to av nederlagene, serietoer Nordsjælland et annet. Altså tøff motstand i denne perioden. Er like fullt på tiendeplass, bare ett poeng over nedrykksstreken. Sluppet nn hele 38 mål, delt mest i Superliga. Sjokkerende svake hjemme med 1-1-8, trives bedre borte der laget har 4-1-3 så langt. Også to mann med karantene, midtbanespillerne Hendrik Bødker og Thomas Hansen. 1,85 på hjemmelaget er nærmest et spill, men faren for uavgjort er betydelig.  

Fortuna Düsseldorf - Eintracht Frankfurt                
Odds: 2,65 - 3,00 - 2,25   

Tysk Bundesliga. To lag som spilte på nivået under sist sesong, og spilte uavgjort i begge oppgjørene da de møttes der. Så langt har Fortuna Düsseldorf sett klart mest ut som et nyopprykket lag av de to, med sin foreløpige 14.plass og 15 innspilte poeng. Oppløftende utligning og ett poeng borte mot Borussia Dortmund tirsdag, før det en fin hjemmeseier mot Hamburg. Har totalt 1-4-2 hjemme, med den noe spesielle målforskjellen 6-12. Eintracht Frankfurt har fått mye ros for sin fine angrepsfotball så langt, men ble utmanøvrert hjemme mot Mainz tirsdag og tapte 1-3, lagets første hjemmetap. Holder fortsatt en flott femteplass, men vakler; bare én seier på de siste seks seriekampene, og den kom mot bunnlaget Augsburg. 2-1-3 på bortebane. Poengdeling ser mest aktuelt ut.

Fortuna Düsseldorf - Eintracht Frankfurt Handikap
Odds: 1,46 - 3,95 - 4,10    

Fortuna Düsseldorf er gitt ledelsen 1-0 ved start. Hjemmelaget har 5-0-2 hjemme med ett måls fordel, mens Eintracht Frankfurt har 1-1-4 borte med tilsvarende ulempe. Ser ikke noe voldsomt interessant spill her, statistikken går i favør oddsen på hjemmelaget.

Birmingham City - Middlesbrough                
Odds: 2,35 - 2,85 - 2,50    

Engelsk Championship. Birmingham er helt nede på 21.plass, overraskende spillerstallen tatt i betraktning. Plukker litt poeng her og der, men har ingen stabilitet i hverken prestasjonene eller resultatene. 3-2-4 på hjemmebane. Klubben er i forhandlinger med potensielle kjøpere, men har foreløpig tilsynelatende litt problemer med å finne noen seriøse budgivere. Unge Robert Hall kan få sin debut her etter at han ble lånt inn fra West Ham for å spille spiss her, men er usikker med sykdom. Middlesbrough gjør det langt skarpere og har tatt 14 poeng mer enn hjemmelaget, noe som gir en tredjeplass. To strake tap ble fulgt av 3-0 hjemme mot Huddersfield sist. Litt enten eller for dette laget, som har 4-1-4 på bortebane. En ganske sterk statistikk tatt i betraktning at laget har møtt mange sterke lag på fremmed gress. Åpent oppgjør, uten odds som lokker frem spillerkortet.

Birmingham City - Middlesbrough Handikap 0-1                
Odds: 4,80 - 3,90 - 1,40    

Middlesbrough er gitt ledelsen 1-0 ved start. Birmingham har 1-2-6 hjemme med handicap, Middlesbrough 5-2-2 borte med ett ekstra mål. Statistikken antyder ikke at noen av oddsene er spillbare.

Birmingham City - Middlesbrough Handikap 1-0                
Odds: 1,35 - 4,05 - 5,20    

Birmingham er gitt ledelsen 1-0 ved start. Birmingham har 5-3-1 hjemme med ett måls fordel, mens Middlesbrough har 1-3-5 borte med tilsvarende handicap. Statistikken her antyder god verdi i 4,05 på en knapp borteseier.

Bradford City - Brentford                  
Odds: 2,90 - 3,00 - 2,00                

Engelsk FA cup, 2. runde. Bradford City spiller i League Two, der laget holder en sjetteplass. Er altså involvert i opprykkskampen. Har også vist seg som litt av et cup-lag denne sesongen, og skal spille kvartfinale i ligacupen mot Arsenal om under to uker. Mye handler allerede nå om den kampen, men denne klubben har et helt julebord fullt av viktige kamper i desember. Er også i kvartfinalen i Football League Trophy, som spilles tirsdag. Med en begrenset stall til rådighet er det lett å tenke at noe må prioriteres ned. Nathan Doyle har fått sitt røde kort omgjort og kan spille. Har mye skader i forsvar, med tre midtstoppere ute for sesongen. Brentford spiller i divisjonen over, og ligger også de i playoff-sonen der med sin femteplass. Har også kvartfinale i Football League Trophy førstkommende tirsdag. Flott form i League One, med syv strake uten tap. Har i det hele tatt levert mange sterke prestasjoner på senhøsten, og bare tapt én av de siste 16 kampene. Mye uavgjort borte. Får et forsiktig tips her.

Bradford City - Brentford Handikap 1-0  
Odds: 1,55 - 3,65 - 3,85    

Bradford er gitt ledelsen 1-0 ved start. Brentford har et solid forsvarsspill, og det kan være nøkkelen i denne cupkampen. 3,65 på en tynn borteseier ser brukbart ut.

Catania - Milan                      
Odds: 2,75 - 2,85 - 2,15                            

Italiensk Serie A. Catania ligger over Milan, noe som sikkert er uvant for dem. Er nummer åtte, ett poeng foran AC Milan på tiendeplass. Catania har hatt en flott sesong hittil, spesielt på hjemmebane der laget står med sterke 5-1-1. Kun tapt mot Juventus på eget gress. Svakere borte, men har møtt mange tøffe motstandere. 1-3 borte mot Palermo sist. Får til denne kampen tilbake sin argentinske spiss Gonzalo Ruben Bergessio, som også har et par landskamper for Argentina. 1-1 da lagene møttes her sist sesong. Milan har slitt hele sesongen, men nå hatt en skikkelig opptur med en fin opphenting til 2-2 borte mot Napoli og en sterk hjemmeseier mot serieleder Juventus, tross en omdiskutert scoring på straffespark. Målvakt og kaptein Christian Abbiati er fortsatt ute, Marco Amelia fortsetter i buret. Forsvareren Yepes er suspendert, og med skadelisten er det få valgmuligheter i forsvar. Har skrøpelige 1-3-2 borte så langt, kun vunnet mot Bologna. Har ikke lyst til å friskmelde AC Milan ennå, men oddsen på Catania synes litt for tynn til å spille.

Catania - Milan Handikap 1-0                                  
Odds: 1,48 - 3,90 - 4,05    

Catania er gitt ledelsen 1-0 ved start. Catania har 6-1-0 hjemme med ett måls fordel, Milan har 1-0-5 borte med tilsvarende handicap. Statistikken er klar på at det er verdi i 1,48 på at Catania tar poeng, og det betyr mer enn merkenavnet AC Milan tross bortelagets oppsving i form.

Ajaccio - Saint-Etienne        
Odds: 2,70 - 2,80 - 2,25                            

Fransk Ligue 1. Ajaccio er nummer 13 med 17 poeng, tatt med tilnærmet lik fordeling hjemme og borte. Har 2-2-2 hjemme, det mest oppsiktsvekkende er den meget sjenerte målforskjellen 3-3 på seks hjemmekamper. Noe annet man skal merke seg er at de to hjemmetapene har kommet på de to siste hjemmekampene, mot sterke Marseille og tabellsvake Sochaux. Ajaccio har kun én seier på de syv siste seriekampene. 1-1 borte mot meget svake Nancy sist. Saint-Etienne er nummer fire med 25 poeng, og jager de tre beste i jevne Ligue 1. Tok en ny triumf tirsdag da laget avanserte i den franske ligacupen på bekostning av Frankrikes antatt beste lag, Paris Saint-Germain. Var både tålmodige og litt heldige i forsvar, og overlevde til straffesparkkonkurransen som ble vunnet 5-3. Det må ha kostet krefter, og Saint-Etienne har hittil ikke overbevist borte med 2-3-1. Lukter litt poengdeling her, men oddsen er jo dårlig.

Osasuna - Rayo Vallecano          
Odds: 1,80 - 3,15 - 3,30                

Spansk Primera Division. Osasuna en massiv skuffelse så langt, men har i det minste tatt halvparten av sine ti poeng på de siste tre kampene, med borteseier mot Espanyol fulgt av to strake 0-0-kamper. Sikret seg avansement i cupen tirsdag med 2-1 sammenlagt over Sporting Gijon. Lagets trener Jose Luis Mendilibar mener laget hans gjør fremgang, men det er meget langt opp til sist sesongs syvendeplass fra den 19.plassen laget innehar i dag. Rayo Vallecano har hatt motsatt utvikling. Ble nummer 15 sist sesong, bare et par poeng unna nedrykk. Er nå nummer åtte og har levert mange gode kamper, selv om prestasjonene er mindre stabile på bortebane med 2-0-4 så langt. Var også ute i cupen tirsdag, 0-0 hjemme mot Segunda-laget Las Palmas medførte at Rayo ble slått ut. Osasuna er i bedring, og får tipset.

Osasuna - Rayo Vallecano Handikap 0-1                           
Odds: 3,40 - 3,45 - 1,68    

Rayo Vallecano er gitt ledelsen 1-0 ved start. Osasuna har 1-0-5 hjemme med handicap, Rayo Vallecano 2-2-2 borte med tilsvarende fordel. Et tips her gis basert på en forventning om at Osasuna er et bedre lag enn de har vist hittil, og vinner denne. 

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.