Fredagskollapsene som bekymret golfstjerna

Lei McIlroy.

LEI:  Rory Mcllroy sliter med å spille god golf gjennom en hel turnering. Foto: NTB Scanpix
LEI: Rory Mcllroy sliter med å spille god golf gjennom en hel turnering. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rory McIlroy ser vanligvis ut som en golfspiller i verdensklasse, men fredagene har ikke vært noen lykkedag for nordiren.

 Han innrømmer at det ustabile spillet ødelegger vinnersjansene hans. Forrige uke startet McIlroy med en forrykende 64-runde i Scottish Open torsdag, men dagen etter gikk alt galt.

Falt som en stein Fra å lede falt 25-åringen som en stein etter 78 slag på fredag, og selv om det gode spillet returnerte i helgen, var han sjanseløs med tanke på seieren.

Det var langt fra første gang McIlroy leverte svakt spill på fredag. Det har faktisk begynt å bli en trend for den tidligere verdenseneren.

Denne uken spilles The Open Championship, eller British Open som det også kalles, utenfor Liverpool. Det er årets tredje majorturnering, og tirsdag ble McIlroy spurt om de svake fredagene plaget ham.

- Ja, de gjør det. Det er noe jeg vil sette en stopper for denne uken. Jeg legger for mye press på meg selv etter en god åpning. Jeg har ikke noe problem med å spille godt torsdag, så det skal ikke være noen grunn til at jeg ikke skal gjøre det på fredager også. Jeg får begynne å late som det er torsdag, spøkte han.

Bedre enn på lenge McIlroy har vunnet to majorturneringer, men ikke The Open. Han har lenge vært sett på som Tiger Woods' naturlige arvtaker, men har aldri vist samme stabilitet som amerikaneren.

- Jeg har aldri følt meg så godt forberedt som i år. Jeg har spilt fire runder i konkurranse på en linksbane og fikk spilt under forskjellig type forhold, sier McIlroy.

Turneringen starter torsdag og avsluttes søndag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer