Freddies dobbel

LONDON (Dagbladet): Arsenal-Ipswich 2-0. Svenskene preger England. I går fikset Fredrik Ljungberg to mål, og Arsenal er et gullsteg nærmere ligapokalen. Det på samme dag som Freddies landsmenn, Sven-Göran Eriksson og Ulrika Jonsson, preget avisene.

Men først det viktigste for mange: Fotball, poeng og mål. To i går. Begge laget av en svenske med rød hanekam, Fredrik Ljungberg. Nettopp fylt 25 år, 1,75 cm høy og 70 kilo tung.

- Det ble en veldig tøff kamp. Ipswich la seg så djupt at vi ikke fikk særlig rom til å spille i, sa Ljungberg etter kampen. Der Arsenal hadde presset og presset.

Dennis Bergkamp, Thierry Henry og Fredrik Ljungberg hadde alle sammen skudd i treverket, men ballen ville ikke inn før den havnet hos Ljungberg. 22 minutter før full tid. Patrick Vieira jobbet opp en ball etter en corner. Franskmannen fikk lagt inn. Martin Keown forstyrret i lufta, og så var det svenskens tur. Med ryggen til mål vippet Ljungberg ballen opp, fikk kontroll og snudde seg 190 grader. Han sendte en hard gresskryper i det lengste hjørnet. Ellevilt på Gunners-benken. Manager Arsené Wenger gikk ned i knestående dress. Med knyttede never.

- Nydelig

- Det var nydelig å se den ballen gå inn etter at vi hadde mange sjanser som ikke gikk inn, men det viktigste er å fortsette å jobbe og jobbe, sa Ljungberg. Han er en eksponent på nettopp det å jobbe. Han løper som en Leo, men har bedre overblikk, bedre teknikk og bedre målteft.

Arsenal leder nå Premier League, ett poeng foran Liverpool og to foran Manchester United. Gunners har en kamp mindre spilt enn de to andre. Hengekampen går onsdag førstkommende. Mot West Ham på Highbury.

Vinner Ljungberg & co. her, leder de med fire poeng på Liverpool. Tre kamper gjenstår.

- Det er en klisjé, men vi tar en kamp av gangen, men det ser lovende ut akkurat nå, sa Ljungberg som laget sitt andre mål med kneet. Etter en retur fra keeper.

- Det spiller liten rollen hvordan målene blir laget, sier han.

Ipswich kom til Highbury på desperat poengjakt for å unngå nedrykk. De hadde faktisk et par feite tilbud også. Men det hadde vært urettferdig hvis ikke poengene hadde havnet i Nord-London.

Frekke historier

Sven-Göran Eriksson var også på Highbury. Det på en dag da søndagsavisene hadde frekke historier om ham og TV-kjendisen Ulrika Jonsson. De to skal visstnok ha en hemmelig affære på gang. Svennis er p.t. samboer med en italiensk kvinne. Ulrika er en eks-værdame som nå gjør blond suksess på BBC. Nå er de ifølge engelske aviser en «Svensation». Det samme er Ljungberg.

FREDRIKSTASE: Arsenal måtte slite for å score i går, men så dukket det opp en svenske med innslag av rødt hår. - Det ser lovende ut akkurat nå, sier Fredrik Ljungberg.