Freddy Adu: - Hva skjer\'a?

Supertalentet er lei av benken og hinter om å forlate D.C. United.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er forskjell på vidunderbarn. Mens 18 år gamle Per Ciljan Skjelbred etter hver gode Rosenborg-kamp sier han «må nyte det så lenge han kan», er den 16 år gamle amerikaneren Freddy Adu fortvilet over at han ikke får starte hver gang.

Han er redd benkesliting svekker sjansene hans til å representere USA i Tysklands-VM til sommeren, og hinter om at han kan være på vei vekk fra klubben sin, D.C. United.

Spesielt var han frustrert da han havnet på benken mot Columbus på lørdag, uka etter at han vant kåringene av både ukas spiller og ukas mål i den amerikanske toppligaen i europeisk fotball Major League Soccer (MLS).

- Jeg ble ukas spiller den uka, og neste uke sitter jeg på benken. Og jeg bare: Hva skjer her\'a? sier Adu.

- Det er et av de tilfellene hvor du ikke forstår hva som skjer, men du må bare svelge stoltheten din å være en lagspiller, sier han til Associated Press.

Adu debuterte i MLS i fjor, mens han fortsatt var 14 år gammel.

Denne sesongen har han startet 16 av 25 kamper, noen av de øvrige har han mistet på grunn av U20-VM og kneskade, og har scoret fire mål.

Men enda er han ikke fornøyd.

BENKEN FRISTER LITE: Freddy Adu (midten) truer med å forlate DC United fordi han ikke får spille nok. Foto: Scanpix/Ap
BENKEN FRISTER LITE: Freddy Adu (midten) truer med å forlate DC United fordi han ikke får spille nok. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

- Det er frustrerende til tider når du tror du har gjort deg fortjent til å spille, at du sitter der borte på benken. Det er ikke den typen spiller jeg er. Jeg er den typen som vil være ute på banen. Jeg sier ikke at jeg skal spille 90 minutter hver eneste kamp, men jeg sier at jeg definitivt skulle fått spille mer enn en jeg har fått.

Derfor vurderer Adu allerede framtida mens sluttspillet er i ferd med å starte.

- Det er veldig, veldig, veldig, veldig, fristende å se framover, og jeg gjør faktisk det nå. Jeg må gjøre det beste valget for meg selv først, sier han.

Treneren hans, Peter Nowak, deler slett ikke oppfatningen om at en spiller må tenke på seg selv først.

- Dette handler om laget, og det har det alltid gjort. Jeg bryr meg ikke om hvem som vil være her - fordi ingen (spiller) skal være større enn laget.

UNGDOMS-VM: Adu på banen for USA.
MOT CHELSE I SOMMER: Her bytter Adu trøye med Chelsea-stopper Robert Huth, da londonlaget var på USA-turné.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer