Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Freddy trodde Solskjær var ei klyse

VIF-spilleren avslører i ny bok.

SKRIVER BOK: Freddy dos Santos har tapt et veddemål med P3-gutta i FK Fotball, og straffen var å skrive en selvbiografi. Der skriver dos Santos om livet bak kulissene som toppspiller i Skeid, Molde og Vålerenga. 
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
SKRIVER BOK: Freddy dos Santos har tapt et veddemål med P3-gutta i FK Fotball, og straffen var å skrive en selvbiografi. Der skriver dos Santos om livet bak kulissene som toppspiller i Skeid, Molde og Vålerenga. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjær er kjent som en sann gentleman, både på og utenfor banen.

Men også han har sine knep for å vippe motstanderen av pinnen med en slu kommentar eller to - noe Freddy dos Santos fikk erfare da Solskjær fortsatt var Molde-spiller.

I sin ferske selvbiografi, med den selvironiske tittelen «Mitt liv som ganske bra fotballspiller», beskriver dos Santos sitt første møte med mannen som senere ble en legende i Manchester United.

Friske meldinger til Skeid-gutta

Året var 1996, og nyopprykkede Skeid gjestet Rosenes by etter 15 år utenfor eliteserien. På topp hadde Molde sine tre S-er: Ole Gunnar Solskjær, Arild Stavrum og Ole Bjørn Sundgot.

Da lagene sto utenfor garderoben like før kampstart smalt det fra Solskjær:

- Kom igjen, gutta! Disse har vi knust før det har gått fem minutt!

Kommentaren - som muligens var ment å psyke ut Skeid-gutta - fikk ifølge dos Santos motsatt effekt. Og motivasjonen blant gjestene fra Oslo ble ikke mindre da Solskjær igjen brukte snakketøyet da Skeid fikk corner.

VAR STORKJEFTET: - Disse har vi knust før det har gått fem minutter, sa Ole Gunnar Solskjær da Freddy dos Santos og Skeid gjestet Rosenes By i 1996. Men laget fra Oslo vant til slutt 1-0... Foto: Per Tormod Nilsen/Dagbladet
VAR STORKJEFTET: - Disse har vi knust før det har gått fem minutter, sa Ole Gunnar Solskjær da Freddy dos Santos og Skeid gjestet Rosenes By i 1996. Men laget fra Oslo vant til slutt 1-0... Foto: Per Tormod Nilsen/Dagbladet Vis mer

«Solskjær og Stavrum sto igjen på topp. Jeg og et par spillere til holde igjen for å hindre at de to blåkledde stakk av på en kontring. - Arild, hvis det kommer en lang ball nå, da er det jo mål, for disse gutta her holder ikke følge med oss, sa Solskjær.»

- Solskjær er en strålende fyr

Skeid vant kampen 1-0, og påførte Molde deres tredje tap på fire seriekamper. Noen måneder senere ble Solskjær hentet til Manchester og Old Trafford - og resten er en norsk eventyrhistorie.

Dos Santos har fått et ganske annet inntrykk av Solskjær i ettertid enn det han fikk den gangen i Molde. Men akkurat da sto ikke spissen spesielt høyt i kurs:

«I etterkant har jeg jo skjønt at Solskjær er en strålende fyr, men der og da syntes jeg han var en skikkelig klyse. Så det gjorde ikke noe at vi slo dem 1-0», skriver dos Santos i boka.

- STRÅLENDE FYR: «I etterkant har jeg jo skjønt at Solskjær er en strålende fyr, men der og da syntes jeg han var en skikkelig klyse», skriver dos Santos i boka. Foto: AP Photo/Jon Super
- STRÅLENDE FYR: «I etterkant har jeg jo skjønt at Solskjær er en strålende fyr, men der og da syntes jeg han var en skikkelig klyse», skriver dos Santos i boka. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!