Eliteserien 2019: Molde-Rosenborg

Freder treneren

Rosenborg har aldri åpnet svakere siden norsk toppfotball ble samlet til et nasjonalt rike i 1963.

PRESSET SPORTSDIREKTØR: Stig Inge Bjørnebye freder Eirik Horneland og tar ansvaret for Rosenborgs mangel på solide forsterkninger. Det er mange på Lerkendal som har skylda for de svake resultatene.
PRESSET SPORTSDIREKTØR: Stig Inge Bjørnebye freder Eirik Horneland og tar ansvaret for Rosenborgs mangel på solide forsterkninger. Det er mange på Lerkendal som har skylda for de svake resultatene.Vis mer
  • Molde-Rosenborg 3–0

MOLDE (Dagbladet): – Som sportslig leder har jeg ansvaret for dette her, det er ingen tvil om det, sier Stig Inge Bjørnebye.

Men det er trener Eirik Horneland som får skylda.

Rosenborgs problemer er imidlertid langt større og går langt ut over en trener som ikke helt er dus med hvordan fotball helst skal spilles på Lerkendal. Stig Inge Bjørnebye ser og innrømmer det. Og derfor sier han følgende når jeg spør om klubben vil flytte fokus og vurdere å se seg om etter en ny trener:

– Nei, sier Bjørnebye krystallklart.

– Ikke nå.

Historisk dårlig

Rosenborgs seriestart er historisk dårlig. Stig Inge Bjørnebye ser det, og prøver ikke unnskylde det som har skjedd.

– Du kan ikke feie under teppet at vi har spilt fem kamper og står igjen med to poeng og den målforskjellen vi har. Vi kan ikke bagatellisere det og late som det ikke har skjedd. Selvfølgelig er det alvorlig. Så vi snakker ikke om at vi skal vinne gull nå, vi kan ikke ha fokus på det.

– Det eneste vi kan gjøre noe med nå er den neste kampen.

Kjøpt for dårlig

Rosenborg har fått mye kritikk for mangelen på skikkelige forsterkninger før denne sesongen. Spillerlogistikken er Bjørnebyes ansvar.

– Det er den viktigste delen av mitt ansvar, det er det jeg først og fremst blir målt på, sier han. Og, jeg har tro på stallen. Når det er sagt har vi behov for ettertrykk, vi har behov for å utfordre de spillerne som har vunnet sju av åtte titler de fire siste årene. Og det må komme, det vet alle.

– Det er bare å se på alderssammensetningen i laget så ser du at flere av spillerne våre går mot slutten av karrieren.

Hvorfor ble det ikke gjort i vinterens overgangsvindu?

– Vi hentet tre spillere, men vurderte flere. De ble det ingenting av. Derfor bestemte vi oss for å se på responsen fra det vi har og heller planlegge nye spillere for sommervinduet. Det var en bevisst vurdering vi gjorde.

– Hvor plagsom er denne seriestarten?

– Sånn vi kjenner Rosenborg blir det selvfølgelig et voldsomt trykk i omgivelsene. Det er naturlig og det må vi takle. Samhold og evnen til å stå i det og vise karakter er viktig nå. Det bor mye mer i dette laget enn det vi ar vist så langt.

– Hvorfor blir det sånn, i denne kampen så det ut som dere ga opp?

– Vi fikk en brutal start med 0–1 veldig tidlig. Jeg synes hele kampen ble preget av det. Det var liten rytme, det ble mye en og en. Så det handler ikke bare om taktikk, det har også med mentalitet å gjøre.

– Og treneren har dere fortsatt tro på?

– Ja, troen på Eirik Horneland er reell, sier Stig Inge Bjørnebye til Dagbladet.