Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i skiskyting:

Freder trenerne etter VM-fadese, men sjefen trodde ikke det han så: - Ikke trodd dette i min villeste fantasi

Idrettssjef Morten Aa Djupvik skal evaluere etter VM.

SKUFFET: Idrettssjef for skiskytterne, Morten Aa Djupvik.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SKUFFET: Idrettssjef for skiskytterne, Morten Aa Djupvik.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

HOCHFILZEN (Dagbladet): De norske herreløperne gikk inn til en elendig 8. plass på stafetten i VM i dag. Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø var aldri i nærheten av å kjempe om medaljer og kom i mål 2 minutter og 22 sekunder bak vinnerne fra Russland.

Idrettssjef for skiskytterne, Morten Aa Djupvik, trodde knapt det han så.

- Dette var ikke bra. Jeg hadde ikke trodd dette i min villeste fantasi. Vi kom på defensiven fra start og er aldri helt med, sier Djupvik til Dagbladet.

Norge står uten gull (0-2-1) før VMs siste dag i morgen og seiersvante skiskyttere går mot et skuffende VM.

Det toppet seg med en av de dårligste herrestafettene i mesterskap i nyere tid i dag.

SKUFFET: Norge og Tarjei Bø.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SKUFFET: Norge og Tarjei Bø. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Freder trenerne

Idrettssjef Djupvik har ikke noe godt svar på hva som er gått galt, men mener ikke herretrenerne Egil Kristiansen (fysisktrener) og Siegfried Mazet (skytetrener) er problemet.

- Det stemmer verken i sporet eller på standplass. Vi kan ikke skylde på skiene, i dag er vi ikke gode på noe. Vi vinner som lag og taper på lag. Dette er stusselig, sier Djupvik.

Både Kristiansen og Mazet er ansatt i løpet av det siste året.

- Vi har ikke gjort store justeringer fra i fjor og har holdt fast ved det vi mener i bra. Vi har de beste trenerne vi kan få tak i og har ikke fått ut potensialet i laget. Jeg er sikker på at vi får andre resultater på sikt. Jeg vet at Egil og Siegfried er de beste trenerne for oss. Det er det ingen tvil om. Dette er en trist dag, sier Djupvik.

Han fortsetter:

- Egil er den beste fysiske treneren vi kan få tak i og Siegfried Mazet har jobbet i lang tid med fransk skytekultur og når vi kombinerer det med vår kultur, så skal det gi resultater. Jeg mener vi har gjort en stor jobb utviklingsmessig. Vi har vært offensive og prøvd. Vi mener det er riktig, sier Djupvik.

TRENER: Egil Kristiansen,.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TRENER: Egil Kristiansen,. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Håper ikke jeg er problemet

Skiskyttertoppen forteller at det vil være en evaluering av innsatsen etter VM.

- Jeg skal ikke være arrogant og si at dette er et arbeidsuhell. Skal vi kjempe om gullet, så må vi ha en god dag. Nå virker det som alle hadde en dårlig dag. Vi må se på hvorfor vi ikke har samme nivå i år, som i VM på hjemmebane i fjor. Vi hadde målsetting om det, men har ikke klart det, sier Djupvik.

- Hvorfor sånn?

- Jeg har ingen god forklaring akkurat nå. Vi må gjøre de justeringene vi kan og evaluere før et OL neste år. Det er sjeldent det er bare èn ting som er feil. Vi kan ikke svartmale heller. Johannes har vært i god form og Ole Einar har tatt en bronse, sier Djupvik.

TRENER:  Siegfried Mazet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TRENER:  Siegfried Mazet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Hva skjer videre? spør en reporter etter dagens VM-fadese.

- Nå skal vi evaluere og være kritiske. Vi har en jobb å gjøre. Det positive på en svart dag er at forholdene er der for en selvransakelse. Jeg må starte med meg selv. Hvis jeg er problemet, så er det veldig enkelt å få gjort noe med. Jeg håper at årsaken til at vi ikke presterer er mer kompleks, og ikke bare på grunn av meg, sier Djupvik

Både under kvinnenes stafett i går (11. plass) og etter dagens 8. plass klaget flere løpere på dårlige ski. Djupvik avviser at det er problemet bak de elendige resultatene.

- Vi har de beste trenerne, de beste smørerne. Det er ikke der problemet ligger. Det finnes ikke én enkel forklaring på dette. Vi skal finne ut hvordan vi kan bli bedre og evaluere etter VM. Vi er av de nasjonene som har hatt best ski i VM, sier Djupvik.

I morgen er det fellesstart for herrer og damer i Hochfilzen.

Fakta 4 x 7,5 km menn:

Gull: Russland 1.14,15 (0/3) – Aleksej Volkov (0/3), Maxim Tsvetkov (0/0), Anton Babikov (0/0), Anton Sjipulin (0/1),

Sølv: Frankrike 0.05,8 min. bak (0/4) – Jean-Guillaume Beatrix (0/0), Quentin Fillon Maillet (0/1), Simon Desthieux (0/3), Martin Fourcade (0/0),

Bronse: Østerrike 0.20,1 (0/10) – Daniel Mesotitsch (0/1), Julian Eberhard (0/4), Simon Eder (0/3), Daniel Landertinger (0/2),

4) Tyskland 0.29,6 (0/8) – Erik Lesser (0/0), Benjamin Doll (0/4), Arnd Peiffer (0/3), Simon Schempp (0/1), 5) Italia 1.30,8 (0/5) – Lukas Hofer (0/2), Dominik Windisch (0/0), Giuseppe Montello (0/1), Thomas Bormolini (0/2), 6) Ukraina 1.41,3 (0/10) – Artem Pryma (0/1), Sergej Semenov (0/0), Vladimir Semakov (0/3), Dmitro Pidrutsjnyj (0/6), 7) USA 1.50,5 (0/8) – Lowell Bailey (0/1), Leif Nordgren (0/1), Tim Burke (0/4), Sean Doherty (0/2), 8) Norge 2.22,3 (1/8) – Ole Einar Bjørndalen (0/2), Emil Hegle Svendsen (0/1), Tarjei Bø (1/3), Johannes Thingnes Bø (0/2), 9) Bulgaria 2.50,3 (1/7) – Krasimir Anev (0/1), Anton Sinapov (1/3), Michail Kletsjerov (0/1), Vladimir Ilijev (0/2), 10) Tsjekkia 3.10,0 (1/15) – Tomás Krupcík (1/4), Ondrej Moravec (0/1), Michal Slesingr (0/5), Michal Krcmar (0/4).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling