Fredheim: - Zlatan overgår Playstation

Anderlecht fikk virkelig oppleve hva «zlatanisering» er.

• Anderlecht - PSG 0-5 (0-3).

(Dagbladet): Det er umulig å vite hva Anderlecht-spillerne tenkte i garderoben i forkant av kveldens oppgjør mot franske PSG i gruppe C.

Men det spørs vel om de hadde trodd at de skulle bli så hardt straffet av Zlatan Ibrahimovic allerede før det hadde gått 36 minutter.

Svensken, som på lørdag vartet opp med en nydelig scoring med hælen mot Bastia, nøyet seg ikke bare ett mål i kveld.
Heller ikke bare to. Ikke tre. Men fire.

Zlatan 1 og 2 Og siden det er Zlatan man snakker om, så kom selvfølgelig ikke målene på hvilken som helst måte heller.

Kveldens første kom i det 17. minutt. På et innlegg fra Ezequiel Lavezzi, hadde 32-åringen ingen problemer med stikke seg fram på bakerste og enkelt sette ballen i nettet bak keeper Thomas Kaminski.

Det andre målet fra Zlatan var noe vakrere enn det første: På innlegg fra Gregory van der Wiel, møtte Ibrahimovic ballen på første stolpen, og satte likegreit inn ballen med hælen - til 2-0 for PSG.

- Bedre enn Playstation Men som det sies; alle gode ting er tre. I kveld var i alle fall det tredje målet også det vakreste.

Fra rundt 25 meter knallet svensken til med et skudd som ifølge Viasat ble målt til å holde en fart på 122 km/t - rett i krysset.

Og da kunne ikke hjemmefansen gjøre noe annet enn å kaste seg med på hyllesten av PSG-spilleren.

 KVELDENS SPILLER:  Zlatan Ibrahimovic er den tiende spilleren som scorer fire eller fler mål i én enkelt Champions League-kamp. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
KVELDENS SPILLER: Zlatan Ibrahimovic er den tiende spilleren som scorer fire eller fler mål i én enkelt Champions League-kamp. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix Vis mer

- Det var et bra et mål, jeg klager ikke. Særlig ikke når også hjemmefansen klapper - det var en stor ære for meg, sier Zlatan selv til Uefa om kveldens tredje scoring.

- Vi er glade, og jeg er glad. Mål er mål, men kan man score et mål som det, så er det bra for minnet. 

Og med det hadde Zlatan scoret ekte hat trick - sin første i Champions League - på bare 19 minutter.

- Zlatan overgår Playstation! Blir bare bedre og sterkere for hvert år. Vanskelig å se at noen er bedre på planeten, skriver C More-kommentator Kenneth Fredheim på Twitter i kveld.

Tidende spiller Men kampen skulle ikke bli så mye lysere, sett med Anderlecht sine øyne.

I det 52. minutt sklei en Anderlecht-spiller i forsvar, og Blaise Matuidi kom seg fri - og sendte ballen videre til Edison Cavani, som da uten problemer kunne øke ledelsen til 4-0.

Vel ti minutter senere sørget Zlatan Ibrahimovic at keeper Thomas Kaminski ikke kommer til å glemme han med det første.

Fra hjørnet av 16-meter klinte svensken til igjen - denne gangen med strak rist - knallhardt i motsatt hjørne. Og med litt hjelp av stolpen sto det 5-0 til PSG.

Ifølge Opta ble Zlatan Ibrahimovic dermed den tiende spilleren til å score mer enn fire mål i en enkelt Champions League-kamp.

 ZLATAN FOR EN KVELD:  Ingen tvil om hvem som er helten i PSG-leiren i kveld. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
ZLATAN FOR EN KVELD: Ingen tvil om hvem som er helten i PSG-leiren i kveld. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix Vis mer

PSG leder nå gruppe C soleklart, med ni poeng etter tre kamper. Olympakos ligger på andre med fire poeng.

I intervjuet med Uefa ble også kveldens helt konfrontert med at han tok med seg ballen etter kampen, noe som virket ukjent for reporteren.

-Du beholdt ballen etter kampen, hvorfor det?, spurte Uefa-reporteren svensken.

- Normalt får man ballen hvis man scorer tre. Jeg vet ikke om dere gjør det i Belgia, svarer Zlatan, litt satt ut av spørsmålet.

- Hva gjør dere når dere score fire?, følger reporteren opp med.

- Man beholder fortsatt ballen, ler Zlatan.