UTTAK TIRSDAG: Mens de hjemlige spillerne er midt i sesongen, har de fleste norske utenlandsproffene nettopp spilt sine første minutter. Ekspert Kenneth Fredheim håper Per-Mathias Høgmo tirsdag tar ut et landslag med mange Rosenborg-spillere. Foto: Gonzales Photo/Jan-Erik Eriksen
UTTAK TIRSDAG: Mens de hjemlige spillerne er midt i sesongen, har de fleste norske utenlandsproffene nettopp spilt sine første minutter. Ekspert Kenneth Fredheim håper Per-Mathias Høgmo tirsdag tar ut et landslag med mange Rosenborg-spillere. Foto: Gonzales Photo/Jan-Erik EriksenVis mer

Fredheim forventer Rosenborg-spillere i storfrom i landslagstroppen

Uttak tirsdag.

Mens de hjemlige spillerne er midt i sesongen, har de fleste norske utenlandsproffene nettopp spilt sine første minutter. Ekspert Kenneth Fredheim håper Per-Mathias Høgmo tirsdag tar ut et landslag med mange Rosenborg-spillere.

Det er lite som tyder på de store overraskelsene når landslagstreneren tirsdag offentliggjør troppen som skal møte Bulgaria og Kroatia i EM-kvalifiseringen.

Likevel er det enkelte spørsmål foran uttaket. Joshua King måtte tilsynelatende gå av banen med skade i Bournemouths 4-3-seier borte mot West Ham. Verken klubben eller King selv har foreløpig uttalt seg om situasjonen.

I den norske eliteserien dominerer Rosenborg stort, og Høgmo ser neppe forbi spillere som Alexander Søderlund og Pål André Helland. Men kanskje kan det også komme andre overraskelser fra trønderlaget?

- Jeg tror Høgmo ser ganske lyst på ting, for nå har vi et Rosenborg-lag som er tilbake som et lokomotiv med spillere som presterer både nasjonalt og internasjonalt. De er åpenbart i form og strutter av selvtillit. Jeg forventer et solid innslag av Rosenborg-spillere, sier Fredheim til NTB.

Han er imidlertid spent på hvor modig Høgmo tør å være.

- Helland og Søderlund er selvfølgelige i troppen. Men han må jo også være interessert i Ole Selnæs. Han har kvaliteter som midtbanespiller som vi til de grader har savnet på landslaget de siste årene. Han er en playmaker, og han har også vist at tempoet holder internasjonalt - blant annet borte mot Steaua Bucuresti.

Nordtveit i kulden Både Helland og Stabæk-spiller Adama Diomande fikk sin landslagsdebut sist troppen var samlet, i juni. Da ble det 0-0 både mot Sverige og Aserbajdsjan.

Foruten at Hoffenheim-spilleren Tarik Elyounoussi var ute av landslagsvarmen for første gang på lang tid, bød det forrige uttaket på få overraskelser. Elyounoussi ble riktignok hentet inn i etterkant på grunn av forfall.

I Tyskland har ikke Håvard Nordtveit vært i troppen i noen av Borussia Mönchengladbachs to første kamper. Begge har for øvrig endt med tap.

- Det er veldig uheldig for landslaget. Han er et alternativ som stopper og sentral midtbane, mener CMore-kommentatoren.

Berget-scoringer Mats Møller Dæhli er omsider klar igjen etter sine kneproblemer, men han har foreløpig måttet nøye seg med noen innhopp for Freiburg i 2. Bundesliga.

TV-KOMMENTATOR: Kenneth Fredheim, her sammen med kollega Carsten Skjelbred.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TV-KOMMENTATOR: Kenneth Fredheim, her sammen med kollega Carsten Skjelbred. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

På den annen side finnes Jo Inge Berget, som er blant de norske spillerne som har skapt størst overskrifter den siste tiden. Det er ikke umulig at hadelendingens to scoringer borte mot Celtic i mesterligakvalifiseringen gjør ham aktuell for Høgmo.

- Jeg har sett for lite av til å vurdere prestasjonene hans over tid. Men når man scorer to mål på den måten, bør man være interessant. Samtidig konkurrerer han med spillere i veldig god form, mener Fredheim.

Skulle Berget få sjansen, blir det imidlertid ingen debut. 24-åringen har tidligere spilt fire kamper for landslaget.

Forrige tropp Dette var troppen Høgmo tok ut til Norges kamper mot Sverige og Aserbajdsjan i juni:

Målvakter: Sten Grytebust, André Hansen, Ørjan Håskjold Nyland.

Utespillere: Tom Høgli, Jone Samuelsen, Alexander Tettey, Per Ciljan Skjelbred, Vegard Forren, Even Hovland, Håvard Nordtveit, Harmeet Singh, Stefan Johansen, Vegar Eggen Hedenstad, Martin Linnes, Omar Elabdellaoui, Markus Henriksen, Valon Berisha, Håvard Nielsen, Martin Ødegaard, Adama Diomande, Magnus Wolff Eikrem, Henning Hauger, Joshua King, Stefan Strandberg, Alexander Søderlund, Pål André Helland.

* Anders Konradsen, Tarik Elyounoussi, Rune Jarstein og Steffen Hagen ble hentet inn etter forfall fra Jone Samuelsen, Harmeet Singh, Sten Grytebust, Valon Berisha og Stefan Strandberg.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram