Fredheim har snart fått nok av Wenger

Fansen skriker etter Arsenal-trofé.

KREVER HANDLING: Arsenal-supporterne krever at Arsene Wenger slipper lommeboka løs på overgangsmarkedet. Foto: Robin Parker, EPA/Scanpix
KREVER HANDLING: Arsenal-supporterne krever at Arsene Wenger slipper lommeboka løs på overgangsmarkedet. Foto: Robin Parker, EPA/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Arsenal-supporterne er i ferd med å miste tålmodigheten med Arsene Wengers motvilje mot å handle inn etablerte spillere.

- Jeg har alltid støttet Wenger, men er av og til uenig i disposisjonene hans. Blir det ikke noe trofé denne sesongen, tror jeg det er mange som blir utålmodige, sier Bjørn Furuheim, leder for Arsenal Norway, til Dagbladet.

Fotballkommentator og Arsenal-supporter Kenneth Fredheim sier han ikke forstår hvorfor Wenger ikke har kjøpt inn spillere i toppklassen som går rett inn og styrker laget.

- Jeg trodde aldri jeg kom til å si at jeg tror det er sunt for Arsenal med en ny manager, men jeg er nesten der nå, sier Fredheim.

Vel vitende om at han risikerer kjeft fra en del medsupportere som er begeistret for Wenger.

11 uten seier Arsenal mistet tabelltoppen da de tapte 1-0 for Manchester United på Old Trafford i går kveld.

Og det var helt i tråd med London-lagets nedslående resultatrekke mot hovedkonkurrentene United og Chelsea de siste sesongene. De elleve siste møtene med de to storlagene har gitt Arsene Wengers lag én uavgjort og ti tap - altså ingen seire.

Derfor var det kanskje ingen som ble sjokkert over at det skar seg i går også.

- Det var som ventet. De siste sesongene har United og Chelsea rett og slett vært bedre lag enn Arsenal. De har mer helstøpte spillergrupper, mener Fredheim.

- Du er eksperten Arsene Wenger begynner å bli sånn passe lei av spørsmål om problemene mot storlagene, og ifølge The Times-journalist Oliver Kay besvarte franskmannen ett av dem med dårlig skjult sarkasme:

- Du er fotballekspert. Jeg overlater den analysen til deg, fordi du vet alt mulig.

Wenger sa i en mer behersket kommentar at dette ikke handlet om at Arsenal mislyktes i en storkamp, men at United var gode defensivt og at Arsenal var litt uheldige.

Kenneth Fredheim mener gårsdagens kamp ikke viste forskjellen like tydelig som de tidligere oppgjørene.

- Denne kampen var egentlig et dårlig eksempel, den var mye jevnere enn det har vært de siste sesongene mot United og Chelsea. Det kunne selvsagt fort endt uavgjort. Men om det betyr at Arsenal er blitt bedre eller United svakere, vet jeg ikke.

Krever shopping Han mener Arsene Wengers motvilje mot å kjøpe etablerte spillere er grunnen til at laget ikke har klart å utfordre konkurrentene om titlene de siste fem årene.

- Jeg forstår ikke hvorfor han ikke har kjøpt en etablert toppkeeper. På den plassen har ikke Arsenal vært i nærheten av kvaliteten til Manchester United, Chelsea eller Liverpool. Mens de andre matchvinnere i mål, har Arsenal hatt matchtapere i mål, sier han.

Bjørn Furuheim trekker fram midtstopperne som hovedforskjellen mellom lagene på Old Trafford i går.

- Jeg synes midtstopperne til United hindret oss i å skape sjanser. Ferdinand og Vidic er så solide og så tøffe, og spiller helt på grensa hele tida. Men de er mye bedre enn våre stoppere, særlig nå som Thomas Vermaelen er ute med skade.

I tillegg til en stopper fra øverste hylle, ville den norske supporterlederen gjerne sett forsterkninger i midtbaneleddet også.

- Vi kan ikke bare kjøpe 16-17-åringer. Vi kunne trengt en skikkelig midtbanekriger, en typisk kaptein som kan stå fram. Fabregas er ikke en sånn type spiller, mener Furuheim.

- Skriker etter trofé Fredheim savner også etablerte spillere i de andre lagdelene som kan gi Arsenal det siste lille løftet.

- Arsenal er ikke en nesten-klubb. Det er en av de store klubbene i England som han er i ferd med å gjøre til en nesten-klubb. Det rare er at klubben virker som de er fornøyd, mens supporterne bare blir mer og mer frustrerte, sier han.

For selv om Fredheim mener det ikke er det minste i veien med fotballfilosofien til Wenger, begynner han å bli lei av innkjøpspolitikken og titlene som uteblir år etter år.

Bjørn Furuheim er enig.

- Wenger har vært fantastisk for Arsenal, og bygget opp en treningskultur, en fotballfilosofi og fasiliteter. Men Arsenal har ikke vunnet en tittel siden 2005. Klubben må fatte at supporterne skriker etter et trofé. De legger fram positive regnskaper, og sier det er penger til spillerkjøp. Da kan man lure på om Wenger ikke vil kjøpe noen, eller om det ikke er penger der likevel.

SKEPTISK: Kommentator og Arsenal-supporter Kenneth Fredheim forstår ikke hvorfor Wenger ikke vil handle etablerte spillere. Foto: Canal+
SKEPTISK: Kommentator og Arsenal-supporter Kenneth Fredheim forstår ikke hvorfor Wenger ikke vil handle etablerte spillere. Foto: Canal+ Vis mer