Fredheim Holm ble gretten av opptreningen

Nå er han tilbake. Sjekk skadelista til klubbene.

PÅ VEI TILBAKE: Daniel Fredheim Holm er med i VIF-troppen som møter Aalesund på søndag, etter fem uker på sidelinja. Foto:  Håkon Mosvold Larsen  / SCANPIX .
PÅ VEI TILBAKE: Daniel Fredheim Holm er med i VIF-troppen som møter Aalesund på søndag, etter fem uker på sidelinja. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .Vis mer

|||(Dagbladet.no) Vålerenga må klare seg uten keeper Troy Perkins på søndag, siden han er opptatt med landslagsspill i Gold Cup. Dermed er det duket for et gjensyn med Øyvind Bolthof mellom stengene.

Framover på banen kan Oslo-klubben glede seg over at kaptein Daniel Fredheim Holm er tilbake - etter fem uker på tribunen. Fredheim Holm måtte gjennom en hofteoperasjon i mai, og har de siste ukene drevet opptrening.

En tung opptrening.

- Det er deilig å være tilbake. Smertene er borte, og det er deilig å være ferdig med trening på ergometersykkel. Jeg kan være gretten i sånne perioder, sier Fredheim Holm til VIF TV.

Gjensyn med Rekdal
Søndag kveld blir det et gjensynt med den tidligere Vålerenga-treneren Kjetil Rekdal, og Fredheim Holm har selvfølgelig fått med seg at det har blåst rundt AaFK-treneren den siste uka - etter alkisuttalelsen på Brann Stadion.

- Han var sånn her også, sier Fredheim Holm med et smil.

NFF ila i dag Rekdal én kamps karantene for utbruddet mot Eirik Bakke. Aalesunds FK og Rekdal har frist til torsdag 16. juli for å komme med bemerkninger til anmeldelsen, som deretter skal behandles av Doms- og sanksjonsutvalget.

- Jeg har mottatt innstillingen, men har ingen ytterligere kommentarer til dette, sier Rekdal til Dagbladet.

Her er NTBs statusrapport foran helgas 17. runde i Tippeligaen (tabellplassering i parentes):

Sandefjord - Odd Grenland
Lørdag (16.00).
Sandefjord (9):
Samuel Camazzola og Samuel Isaksen er ute med skader. Espen Bugge Pettersen er usikker på grunn av sykdom. Erik Mjelde er ute i karantene etter tre gule kort.
Odd (3): Alex Valencia er fortsatt ute med skade. Håvard Storbæk usikker grunnet en hodeskade. Jacob Sørensen er ute til etter sommerferien grunnet en blindtarmsoperasjon. Ingen suspensjoner.
Tilsvarende kamp i fjor: 3-0 (i 1. div.)
Omvendt kamp: 0-2
Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.

Bodø/Glimt - Molde
Søndag (18.00).
Bodø/Glimt (15):
Thomas Rønning tråkket over på torsdagens trening og spiller ikke. Per Verner Vågan Rønning og Johan Lædre Bjørdal er tilbake fra skader. Stian Theting soner karantene for gule kort.
Molde (2): Thomas Holm og Valter Tomaz Junior er ute med skader. Ingen suspensjoner.
Tilsvarende kamp i fjor: 2-2
Omvendt kamp: 1-3
Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås.

Lyn - Stabæk
Søndag (18.00).
Lyn (16):
Fredrik Dahm er ute med skade. Lucas Pratto har reist tilbake til Argentina. Stanley Chinedu Ihugba er ute i karantene etter tre gule kort. Indridi Sigurdsson er tilbake fra karantene. Petter Furuseth er lånt ut til Assyriska resten av sesongen, mens Christian Brink ble klar for GIF Sundsvall fredag.
Stabæk (6): Johan Andersson er ute etter en operasjon i kneet. Daniel Nannskog er tilbake fra karantene. Pontus Segerström er tilbake fra skade.
Tilsvarende kamp i fjor: 0-2
Omvendt kamp: 0-0
Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier.

Start - Strømsgodset
Søndag (18.00).
Start (5):
Cristian Bolaños er usikker. Ole Martin Årst er langtidsskadd. Christer Kleiven er usikker på grunn av en skade. Clarence Goodson spiller Gold Cup for USA. Hunter Freeman og Bård Borgersen soner begge karantene.
Strømsgodset (14): Steffen Nystrøm sliter fortsatt med skade. Alexander Aas og Fredrik Winsnes er tilbake fra karantene. Kim André Madsen er tilbake etter skade.
Tilsvarende kamp i fjor: Ikke i samme divisjon
Omvendt kamp: 3-3
Dommer: Espen Berntsen, Vang.

Viking - Lillestrøm
Søndag (18.00).
Viking (8):
André Danielsen trener igjen og kan være klar. Thomas Pereira ble operert torsdag og er uaktuell. Det er også Joakim Austnes (rygg/hofte) og Jone Samuelsen (lår). Mame Diouf Niang er tilbake etter karantene.
Lillestrøm (12): Pål Steffen Andresen er ute med skade. Emanuell Nosa Igiebor og Mathis Bolly er klare for spill. Frode Kippe og Alhassane Dosso tilbake fra karantene.
Tilsvarende kamp i fjor: 0-0
Omvendt kamp: 1-1
Dommer: Terje Hauge, Olsvik.

Aalesund - Vålerenga
Søndag (20.00).
Aalesund (13): Amund R. Skiri og Fredrik Carlsen tilbake i full trening etter skader og er aktuelle til kamp. Demar Phillips spiller Gold Cup for Jamaica. Øyvind Gram er tilbake i trening, men er ikke kampklar. Adin Brown er langtidsskadd.
Vålerenga (4): Freddy dos Santos og Dawda Leigh er usikre. Daniel Fredheim Holm og Kristofer Hæstad trener for fullt. Amerikaneren Troy Perkins er opptatt med spill i Gold Cup, og Øyvind Bolthof vokter derfor VIFs mål.
Tilsvarende kamp i fjor: 0-0
Omvendt kamp: 1-1
Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad.

Brann - Fredrikstad
Mandag (19.00).
Brann (7):
Rudolph Austin opptatt med Gold Cup for Jamaica. Johan Thorbjørnsen er ikke med i troppen etter en operasjon i foten. Cato Guntveit er tilbake i trening, men er ennå ikke kampklar. David Nielsen tilbake fra karantene.
Fredrikstad (11): Celso Borges er i Costa Ricas tropp i Gold Cup. Jan Tore Ophaug er tilbake fra skade, men foreløpig ikke kampklar. Pål André Czwartek og Wallace Fernando Pereira er ute med skader. Agim Shabani er langtidsskadd.
Tilsvarende kamp i fjor: 4-2
Omvendt kamp: 4-2
Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Rosenborg (1) - Tromsø (10) er utsatt.

Neste runde: 11/7 Stabæk - Viking. 12/7 Fredrikstad - Sandefjord, Lillestrøm - Aalesund, Lyn - Bodø/Glimt, Odd - Start, Strømsgodset - Rosenborg, Molde - Brann. 13/7 Tromsø - Vålerenga.

(NTB)