Fredheim Holm klar for Aalborg

Skrev under fireårskontrakt.

FERDIG I NORSK FOTBALL: Daniel Fredheim Holm er ifølge TV 2 Sporten klar for Aalborg og dansk fotball. Selv vil ikke Fredheim Holm kommentere opplysningene. Foto:  Håkon Mosvold Larsen  / SCANPIX .
FERDIG I NORSK FOTBALL: Daniel Fredheim Holm er ifølge TV 2 Sporten klar for Aalborg og dansk fotball. Selv vil ikke Fredheim Holm kommentere opplysningene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .Vis mer

(Dagbladet.no): Vålerengas Daniel Fredheim Holm er klar for den danske klubben Aalborg, og blir gjenforent med tidligere lagkamerat Kjetil Wæhler. Det melder TV 2 Sporten.

Fredheim Holm ville tidligere i dag ikke bekrefte overgangen til dansk fotball.

- Det har jeg ikke noen kommentar til, sier han til Dagbladet.no.

Litt etter kl. 15 bekreftet likevel VIF overgangen på sin hjemmeside, 23-åringen har skrevet under fireårskontrakt med Aalborg.

- Man trenger litt ny motivasjon og komme til nye steder, ikke bare være her man har vært hele livet. Det er hovedgrunnen til at jeg går til Aalborg nå, sier Fredheim Holm til klubbsida.

Snart Bosman
VIF-kapteinen hadde bare et halvt år igjen av kontrakten med Vålerenga, og kunne gått vederlagsfritt fra osloklubben etter denne sesongen.

Klubbdirektør Truls Haakonsen har forhandlet for VIF, og bekrefter at overgangssummen preges av at landslagsspilleren bare hadde fem måneder igjen. VIF får ikke mye for den tidligere Skeid-spilleren.

- Når spilleren velger å skrive under med en klubb, før vi er i forhandlinger, så blir overgangssummen deretter, sier Haakonsen til Dagbladet.

VIF  kommer ikke til å erstatte Fredheim Holm i stallen ved å handle inn en ny spiller.

- Det er nok av spillere som ikke har spilt alle kamper, som er nærmere førsteelleveren nå. Jeg tenker på flere. Vi har Mohammed Fellah blant annet. Og Harmet Singh, sier Haakonsen.

Flod overrasket
Fredheim Holm har tidligere gitt uttrykk for at han kunne tenke seg å prøve nye utfordringer utenfor Norges grenser, og nylig ble han koblet til tysk bundesliga.

For spillerens agent, Per A. Flod, kommer nyheten om en overgang til Aalborg svært overraskende.

- Det vet jeg ikke noe om. Hvis det er sant, får jeg bare ønske Daniel lykke til, selv om jeg synes det er et litt underlig valg da det har vært innmeldt interesse fra betydelig større klubber enn Aalborg, sier Flod til Dagbladet, som også påpeker at han ikke har noen ekslusiv rett til å representere Fredheim Holm.

Fredheim Holms sesong har så langt har vært har vært preget av store skadeproblemer. 23-åringen måtte blant annet igjennom en hofteoperasjon i mai, men var tilbake på banen i går da han fikk en halvtime i cupkampen mot Mjøndalen.

Tidligere i dag sa Fredheim Holm at han ikke kom til å blir presentert som Aab-spiller i Danmark i ettermiddag.

- Jeg er i Oslo, så det blir litt vanskelig. Jeg skal spille kamp for Vålerenga i kveld, sier Fredheim Holm til Dagbladet.

Det er en rekruttkamp, og blir hans siste for VIF.