Fredheim Holms AaB ute av Europa

Tapte i Bosnia.

SLÅTT UT: Daniel Fredheim Holm (t.v.) får ikke oppleve et lignende europacupeventyr som det Aalborg var med på i fjor etter at det danske laget røk ut mot bosniske Slavija - her ved Bojan Regoje.Foto: SCANPIX/AP Photo/Amel Emric
SLÅTT UT: Daniel Fredheim Holm (t.v.) får ikke oppleve et lignende europacupeventyr som det Aalborg var med på i fjor etter at det danske laget røk ut mot bosniske Slavija - her ved Bojan Regoje.Foto: SCANPIX/AP Photo/Amel EmricVis mer

AaB tapte 1-3 for bosniske Slavija på bortebane torsdag. Daniel Fredheim Holms nye klubb røk dermed ut av kvalifiseringen til europaligaen.

Laget, som i forrige sesong hadde imponerende mesterligaresultater mot lag som Manchester United, Celtic og Villarreal, kom ikke lenger enn til 2. kvalifiseringsrunde til årets europaliga.

I første kamp spilte Aalborg 0-0 hjemme mot Slavija fra Bosnia-Hercegovina. Men i returoppgjøret gikk det danske eliteserielaget på en bortesmell.

Etter 35 minutters spill satte hjemmelaget inn 1-0. Like etter pause gikk Slavija opp i 2-0.

Aalborg øynet håp da Andreas Johansson sørget for redusering til 1-2. Med ett mål til hadde danskene gått videre på bortemål.

Men det ble bare med det ene målet. I stedet økte bosnierne til 3-1 på overtid.

Tidligere Vålerenga-spiller Daniel Fredheim Holm spilte for AaB til han ble byttet ut i det 73. minutt.

Helsingborg reddet seg i siste sekund
Også Helsingborg var i alvorlig trøbbel, men reddet seg fra en pinlig exit i kvalifiseringen til europaligaen torsdag. Det georgiske laget Sestaponi ble slått ut etter ekstraomganger.

Helsingborg hadde 2-1 å gå på fra den første kampen, og de fleste ventet at svenskene skulle få lett match i returoppgjøret.

Men Sestaponi slo godt fra seg. På tre minutter i første omgang var gjestene oppe i 2-0-ledelse etter scoringer av Jaba Dvalij og Nikoloz Gelasjvilij.

Etter å ha misbrukt en rekke sjanser, så det ut til at Helsingborg ville ryke ut. Men fire minutter på overtid satte Joel Ekstrand inn reduseringen, som sikret ekstraomganger.

I ekstraomgangene var HIF det beste laget, og etter 101 minutters spill utlignet Erik Sundin for vertene. Henrik Larsson hadde målgivende pasning på begge scoringene til Helsingborg. Sundins 2-2-mål sørget dermed for at Helsingborg gikk videre med 4-3 sammenlagt.

Helsingborg møter Sarajevo i 3. kvalifiseringsrunde.

(NTB)