Fredheim Holms fantomskudd startet RBKs snuoperasjon

Ydmyket til slutt Viking i Jonevrets første kamp.

(Dagbladet): Viking - Rosenborg 1-4.

Kjell Jonevrets ankomst i Stavanger ser ut til å ha skapt en økende optimisme rundt Viking, og i hjemmekampen mot Rosenborg i dag virket det også som laget hadde fått en ny tro på egne muligheter.

Dessverre for Viking-fansen hadde et effektivt Rosenborg ingen planer om å legge seg for den potensielle frelseren.

Tre strålende skudd var med på å snu kampen for RBK, som til slutt ydmyket Jonevrets menn i deres egen stue.

- Vi kom litt feil ut de første minuttene, men etter ti minutter fant vi posisjonene og begynte å vinne dueller. Vi kan fortsatt bli bedre, men vi får våre sjanser og setter dem. Vi er ganske effektive i dag, sier kaptein Mikael Dorsin til TV 2 etter kampen.

DET STARTET SÅ BRA: Viking-supporterne fikk en god start på kvelden da André Danielsen styrte inn 1-0, men Rosenborg skulle komme tilbake. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
DET STARTET SÅ BRA: Viking-supporterne fikk en god start på kvelden da André Danielsen styrte inn 1-0, men Rosenborg skulle komme tilbake. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer

- Det er ikke godt nok av oss i dag, oppsummerer Rune Almenning Jarstein.

Suser
Det startet glimrende for Viking, som dominerte oppgjøret det første kvarteret. Etter 21 minutter fikk de også publikum opp av stolene, da Daniel Örlund forærte dem ledermålet ved å miste ballen ned i beina til Yann-Erik De Lanlay inne i sekstenmeteren.

Han dyttet ballen tilbake til André Danielsen foran mål, som enkelt styrte inn 1-0 med hodet.

Rosenborg svarte umiddelbart.

Daniel Fredheim Holm har til tider vært en skygge av sitt gamle jeg også i Rosenborg-drakt, men utlikningen hans i Stavanger var av godt, gammelt merke.

Holm dro seg fri utenfor Viking-feltet, bestemte seg for å fyre løs, og ballen ble måkt inn i målet bak Rune Almenning Jarstein, helt oppe i krysset.

SUPERSKUDD: Daniel Fredheim Holms utlikning var en perle. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
SUPERSKUDD: Daniel Fredheim Holms utlikning var en perle. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer

Nydelig mål.

Dockal startet moroa
Dessverre for Fredheim Holm var også ettervirkningene av gammelt merke, han måtte forlate banen med lyskeproblemer før det var pause på Viking Stadion.

Hjemmelaget var fortsatt sterke i troen etter hvilen, og hadde ballen mest også da. De har imidlertid slitt med å skape nok sjanser hele sesongen. Det gjaldt også i dag.

I stedet var det Rosenborg som fant veien til målet igjen, med 20 minutter igjen å spille.

Borek Dockal satte selv opp angrepet med en nydelig vipp som sendte John Chibuike gjennom, han spilte ballen tilbake inn foran mål, og med to veloverveide berøringer la Dockal kula til rette før han pirket den mellom beina på landslagsmålvakt Jarstein.

To susere til
Derfra og ut gjorde RBK det som skulle til for å få med seg tre svært viktige bortepoeng, mens Viking heller ikke nå klarte å finne fram de store sjansene.

I stedet fikk vi to susere til fra hvittrøyene i de siste minuttene.

John Chibuike sto nesten stille da han dundret til fra 20 meter, Rune Almenning Jarstein hørte bare lyden av ballen, og 1-3 ble banket inn i hjørnet.

Rade Prica var like nådeløs da han ble spilt gjennom på overtid, og dundret ballen i det nærmeste.

Det endte altså med et småstygt tap i Kjell Jonevrets debut som Viking-trener, og det er vel Daniel Fredheim Holm og Chibuikes fulltreffere vi kommer til å huske best.