Kjetil Rekdal overtar Start

Fredheim overrumplet av Rekdal-bomba: - Trist

Skaper utfordringer for Discovery.

GODE KOLLEGER: Kjetil Rekdal (t.v.) og Kenneth Fredheim. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GODE KOLLEGER: Kjetil Rekdal (t.v.) og Kenneth Fredheim. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

REYKJAVÍK (Dagbladet): Det slo ned som ei bombe da Kjetil Rekdal (49) ble presentert som ny Start-trener fredag kveld. Heller ikke Rekdals gode kollega i Discovery – som har rettighetene til Eliteserien – visste noen ting.

- Jeg hadde ingen anelse, sier Kenneth Fredheim til Dagbladet.

Han og Rekdal har kommentert anslagsvis 50 kamper sammen, også Norges landskamper i fotball. Nå er det TV 2 som har overtatt rettighetene.

Her i Reykjavík er Rekdal den store fotballnyheten, selv om Norge møter Island i privatlandskamp lørdag. Fredheim beskriver Rekdal som en «fenomenal fyr med enorm fotballkunnskap».

- Dette er rett og slett kjempetrist, sier han om at 49-åringen nå forlater Discovery som fotballekspert. Discovery eier kanalene Eurosport, TVNorge og MAX og har satset hardt på fotball de siste åra. Rekdal har framstått som en storprofil, og er ofte blitt sitert for sine meninger.

Nå må Discovery ut og finne arvtakeren. Fotballekspert på TV 2, Jesper Mathisen, er tidligere blitt knyttet til kanalen, men har bundet seg til TV 2 i seks år.

Fredheim forteller at Rekdal ringte ham etter hvert som Start-ryktene begynte å sive ut fredag ettermiddag. Selv om de to har jobbet tett, ante han ingenting om at noe var i gjære.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer