Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjetil Rekdal overtar Start

Fredheim overrumplet av Rekdal-bomba: - Trist

Skaper utfordringer for Discovery.

GODE KOLLEGER: Kjetil Rekdal (t.v.) og Kenneth Fredheim. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GODE KOLLEGER: Kjetil Rekdal (t.v.) og Kenneth Fredheim. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

REYKJAVÍK (Dagbladet): Det slo ned som ei bombe da Kjetil Rekdal (49) ble presentert som ny Start-trener fredag kveld. Heller ikke Rekdals gode kollega i Discovery – som har rettighetene til Eliteserien – visste noen ting.

- Jeg hadde ingen anelse, sier Kenneth Fredheim til Dagbladet.

Han og Rekdal har kommentert anslagsvis 50 kamper sammen, også Norges landskamper i fotball. Nå er det TV 2 som har overtatt rettighetene.

Her i Reykjavík er Rekdal den store fotballnyheten, selv om Norge møter Island i privatlandskamp lørdag. Fredheim beskriver Rekdal som en «fenomenal fyr med enorm fotballkunnskap».

- Dette er rett og slett kjempetrist, sier han om at 49-åringen nå forlater Discovery som fotballekspert. Discovery eier kanalene Eurosport, TVNorge og MAX og har satset hardt på fotball de siste åra. Rekdal har framstått som en storprofil, og er ofte blitt sitert for sine meninger.

Nå må Discovery ut og finne arvtakeren. Fotballekspert på TV 2, Jesper Mathisen, er tidligere blitt knyttet til kanalen, men har bundet seg til TV 2 i seks år.

Fredheim forteller at Rekdal ringte ham etter hvert som Start-ryktene begynte å sive ut fredag ettermiddag. Selv om de to har jobbet tett, ante han ingenting om at noe var i gjære.

- Jeg har alltid visst at det kunne være et tidsspørsmål før han var tilbake som trener. Jeg visste at han ikke hadde lagt opp. Men jeg trodde ikke det kom til å skje nå, forteller Fredheim.

- Det har vært tyst. Men vi har hatt et utrolig samarbeid. Han har vært en fenomenal fyr å ha med seg. Han har en bakgrunn og posisjon for å kunne ha egne meninger. Han har en evne til å uttrykke seg som ingen andre i Norge. Det er ingen andre fotballpersonligheter med en sånn CV som har jobbet som ekspert på norsk TV, påpeker Fredheim, og viser til at Rekdal har vært matchavgjørende i to VM.

- Hva skjer på ekspertsida nå?

- Det skaper utfordringer når en så viktig mann og en sånn personlighet blir borte. Men det får ledelsen uttale seg om. Vi har mange bra folk i stallen, så vi løser det på kort sikt. Dette er veldig ferskt for alle sammen.

På fleip sier rutinerte Fredheim at han lurer på «hva som er galt med ham».

- Rekdal er den tredje eksperten som forsvinner på tre år. Først var det Lars Tjærnås og Tor Ole Skullerud, påpeker han.

På grunn av Norges landskamp mot Island lørdag skal Fredheim ikke kommentere Eliteserien i helga. Onsdag spiller Norge treningskamp mot Panama. Neste helg er det meningen at Rekdal skal spille «Omkampen» mot Brasil. 20 år etter «Mirakelet i Marseille» møtes 1998-utgaven av Norge 1998-utgaven av Brasil.

De siste ukene har Rekdal trent til kampen. Men som Start-trener får han nå nye ting å tenke på.

Han trente sist Vålerenga fra 2013 til 2016.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media