Fredheim svarer deg om Premier League

Se Canal Plus-kommentatorens gulltips og send inn spørsmål til nettmøte.

DRØMMEJOBBEN? Kenneth Fredheim får betalt for å se fotball. Torsdag svarer han deg i nettmøte. Arkivfoto: Daniel Sannum Lauten
DRØMMEJOBBEN? Kenneth Fredheim får betalt for å se fotball. Torsdag svarer han deg i nettmøte. Arkivfoto: Daniel Sannum LautenVis mer

Send inn ditt spørsmål nederst i saken!

(Dagbladet.no): Lørdag starter Premier League igjen, og Kenneth Fredheim er på plass i kommentatorbua allerede fra første spark.

Canal Plus-kommentatoren dekker tidligkampen Chelsea - Hull, og Fredheim mistenker at det er ligamesterne han får se hjemme på Stamford Bridge.

- Jeg heller mot Chelsea, men jeg synes det er helt umulig å tippe gullet. Chelsea, Manchester United eller Liverpool vinner, sier Fredheim.

Når han tvinges til å rangere havner likevel Chelsea øverst.

FREDHEIMS GULLTIPS: Chelseas John Terry løftet Community Shield-trofeet søndag. Fredheim har de blå som knappe ligafavoritter før sesongstart. Foto: AP/Akira Suemori
FREDHEIMS GULLTIPS: Chelseas John Terry løftet Community Shield-trofeet søndag. Fredheim har de blå som knappe ligafavoritter før sesongstart. Foto: AP/Akira Suemori Vis mer

- Det er hips om happ med det tre først. Men jeg synes ikke Chelsea og United ser like sårbare ut som Liverpool. De er mer avhengige av enkeltspillere, Steven Gerrard og Fernando Torres. Det er Liverpools akilleshæl, sier Fredheim.

44-åringen har holdt med Arsenal siden han var guttunge, interessen våknet under et opphold i London. Før avspark i år ser han på Arsene Wengers mannskap som outsidere.

- Hvis de får en midtstopper til, og en defensiv midtbanespiller - en ryddehund for Cesc Fabregas, da begynner laget å se balansert ut.

- Hvilket lag blir sesongens overraskelse?

- Ut i fra hvordan jeg har tippet toppen, så er det ingen.

- Sesongens komet?

- Det har jeg ikke tenkt på, men i Arsenal er det på tide at Theo Walcott slår gjennom og blir en desidert toppspiller som presterer uke inn og uke ut. I United blir det interessant å se Anderson, en spiller jeg har enorm sans for. Daniel Sturridge i Chelsea er en utrolig spennende spiller. Og det blir spennende å se Fabian Delph i Villa, han har tatt steget opp to divisjoner.

KOMET? Fredheim mener det er på høy tid at Theo Walcott står fram for Arsenal. Foto: REUTERS/Darren Staples
KOMET? Fredheim mener det er på høy tid at Theo Walcott står fram for Arsenal. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Hvem har kjøpt best i sommer?

- Det er stort sett en klubb som har kjøpt spillere, og jeg synes Mark Hughes' kjøp ser veldig bra ut. Ingen tvil om at City er overgangsvinneren, og jeg synes kjøpene er logiske. Jeg tror kanskje Gareth Barry er det viktigste kjøpet. Det var tre klubber som trengte Barry - City, Arsenal og Liverpool.

- Hvem blir toppscorer i Premier League?

- Skadefri tror jeg det bir Fernando Torres. Jeg nøyer meg med han.

TOPPSCORER? Skader er det som kan stoppe Fernando Torres, mener kommentatorer. Foto: AP/Scott Heppell
TOPPSCORER? Skader er det som kan stoppe Fernando Torres, mener kommentatorer. Foto: AP/Scott Heppell Vis mer

- Hvem rykker ned?

- Det skal et under til før Burnley unngår sisteplassen. Jeg tror Hull kommer til å slite, fordi de avsluttet som de gjorde.

Nå er det din tur til å spørre Fredheim. Hva lurer du på om Premier League-sesongen? Noe nytt under Canal Plus-sendingene, og hvem er gjestene lørdag? Fyr løs.