Fredriksen: - Direkte livsfarlig

Øvrebø-tabbe da Aafk måtte bytte foran Brann-fansen.

Da Trond Fredriksen ble byttet ut for Aalesund i sluttminuttene mot Brann søndag fik han beskjed om å gå ut foran Brann-supporterne. - Livsfarlig, mener Fredriksen.

Aalesund ledet 2-1 og var offer for et massivt Brann-press. Dermed reagerte flere Brann-supportere med sinne da Aalesund brukte lang tid på spillerbyttene i sluttminuttene.

Da Trond Fredriksen skulle erstattes av Peter Orry Larsen grep dommer Tom Henning Øvrebø inn. Han ba Fredriksen gå av banen på motsatt side av innbytterbenkene, for så å passere området der Brann-supporterne satt.

- Hissig stemning


- Jeg mener det var direkte livsfarlig. Det haglet med meldinger, supportere kastet ting og det var en hissig stemning, sier Fredriksen til smp.no.

Bergens Tidende sitter på bilder av at gjenstander ble kastet etter Fredriksen. Da Aalesund-spilleren konfronterte dommeren med det han mente var en farlig avgjørelse ble han møtt med latter, hevder han.

- Det var helt merkelig. På meg virket det som om han var stresset av trykket på stadion og ville ha meg raskt av banen, sier Fredriksen.


- Feil av Øvrebø
Og fra Norges Fotballforbunds dommersjef Rune Hauge får Fredriksen støtte. Pedersen mener Øvrebø gjorde en sjelden stor feil.

- I toppfotball hvor man har fjerdedommer til stede skal alle bytter skje innenfor merket område ved midtstreken. Det er bare ved skader man kan fravike denne regelen, sier Pedersen.

- Regelen er ganske klar og jeg ville minne Øvrebø på dette når vi snakker sammen neste gang. Men denne saken vil ikke få noen konsekvenser for Øvrebø som er en god fotballdommer, sier Pedersen.

(NTB)

FRYKTET GJENSTANDER: Trond Fredriksen var nok fornøyd med tre poeng i Bergen i går, men at han måtte forlate banen midt foran rasende Brann-fans, var han mindre glad for. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX
FRYKTET GJENSTANDER: Trond Fredriksen var nok fornøyd med tre poeng i Bergen i går, men at han måtte forlate banen midt foran rasende Brann-fans, var han mindre glad for. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX Vis mer
Fredriksen: - Direkte livsfarlig