Fredriksen kjøper VIF-aksjer for 9,1 mill.

Shippingmilliardæren John Fredriksen har kjøpt 37 prosent av aksjene i Vålerenga Fotball. Fredriksens selskap vil gi Kjetil Rekdal en ledende rolle i Vålerenga og uttrykker mistillit til det sittende styret.

Vålerenga blir verdsatt til 24,74 mill. kroner i det unoterte aksjemarkedet, ifølge OCT-lista. Fredriksens selskap Bryggegata AS sin aksjpost er dermed verdt 9,15 mill. kroner.

Bryggegata AS eide fra før en andel i Vålerenga, og blir fotballklubbens største aksjonær med kjøpet.

- Hovedmålsettingen med investeringen er å skape ro i klubben, styrke i satsingen på klubbens elitelag, og derigjennom etablere Vålerenga Fotball på et høyt norsk eliteserienivå, heter det i en pressemelding fra Vålerenga.

Fredriksens selskap vil skille ut toppfotballen i Vålerenga, og kommer også til å engasjere seg kraftig for å beholde Kjetil Rekdal i nedrykkslaget.

- Det vil bli arbeidet for at Kjetil Rekdal skal bli gitt en ledende rolle i den nye eliteorganisasjonen. Rekdals store internasjonale erfaring, brede kontaktnett, profesjonelle innstilling og uavhengighet teller i denne sammenheng mer enn hans manglende ledererfaring.

I pressemeldingen stilles det også spørsmålstegn ved om Vålerenga Fotballs nåværende styre skal få sitte.

Storinvestor Fredriksen sjøl er oppvokst på Vålerenga, og begrunner aksjekjøpet med «hjerte for klubben». Han kommer ikke til å engasjere seg personlig i klubben.

- Vi må endre innstillingen. Vi må gjenskape en vinnerkultur i klubben, sier Fredriksen.

(Dagbladet.no)