ØKONOMISKE VANSKER: Fredrikstadtrener Tom Freddy Aune og laget går en vanskelig tid i møte.
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
ØKONOMISKE VANSKER: Fredrikstadtrener Tom Freddy Aune og laget går en vanskelig tid i møte. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIXVis mer

Fredrikstad FK trues av konkurs

FFK Sport AS i store økonomiske problemer.

(Dagbladet): Fotballklubben Fredrikstad er i store økonomiske problemer, og FFK Sport er i reell fare for konkurs, melder klubben på sine hjemmesider.

- En eventuell konkurs i FFK Sport AS vil innebære svært krevende økonomiske utfordringer for fotballklubben, skriver Fredrikstad i pressemeldingen, og lister tre hovedårsaker til problemene:

• Inntektene har vært og ser ut til å bli lavere enn forutsatt

• For dårlig kostnadsstyring og mangelfulle interne rapporteringsrutiner

• For stor gjeld gjør at selskapet er utilfredsstillende finansiert

Avgjørelse om to uker
- Vi skylder våre mange supportere, frivillige, sponsorer og øvrige støttespillere å gjøre vårt ytterste for å sikre et bærekraftig økonomisk fundament for at FFK fortsatt skal være en eliteserieklubb, sier daglig leder Lars-Thomas Stene.

Han går nå inn som felles daglig leder for Fredrikstad Fotballklubb og FFK Sport AS.

Styret i FFK Sport AS vil beslutte om forutsetningene for fortsatt drift er tilstede 28 februar, forteller klubben.

FFK opplyser samtidig at salget av sesongkort fortsetter som planlagt.

- De som allerede har kjøpt sesongkort vil selvsagt kunne bruke disse uavhengig av hva som blir resultatet av de pågående prosessene, står det i pressemeldingen.

Følger Piiroja-saken
I september i fjor var Fredrikstad den eneste eliteserieklubben som leverte røde tall for første halvår. Klubben var da fremdeles under handlingsplan i henhold til toppfotballens finansielle oppfølgingssystem (FOS).

Denne dårlige nyheten kommer samtidig på toppen av andre.

Fredrikstad er også under etterforskning for skattesnusk i forbindelse med da Raio Piiroja spilte i klubben. Politiet mistenker at det skal ha blitt unndratt skatt i forbindelse med lønnsutbetalinger.

Styreleder Frode Kværneng i FFK Sport ASA bekreftet nylig at han er siktet. Raio Piiroja, Morgan Andersen, Bjørn Jensen og to andre personer er fra før siktet i saken.

Daglig leder Lars-Thomas Stene og FFK-styreleder Svein Johannessen har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser