Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fredrikstad kan bli et topplag igjen

Treneren, matchvinneren og eks-kapteinen er enige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FREDRIKSTAD (Dagbladet.no): Fredrikstad - RBK 1-1.

- Da kan vi vel snart lukke dørene for aller siste gang, sa en av stadionvertene sørgmodig etter det fantastiske farvelet med Fredrikstad Stadion i går.

Men eventyret fortsetter, for da hadde Fredrikstad FK nettopp sikret fornyet tippeligaspill gjennom et solid uavgjortresultat og en imponerende kamp mot seriemester Rosenborg.

- Nå er det vanskelig å si at vi er bedre enn det tabellsituasjonen tilsier, men det føles nesten litt sånn. Mot Rosenborg beviste vi at vi er et godt lag, sier scoringshelt Øyvind Hoås til Dagbladet.no.

I likhet med de andre spillerne, har 23-åringen en kontrakt som binder ham til klubben minst en sesong til, så fundamentet for framtida bør være på plass.

Nytt stadion, ny sesong

Framtida starter søndag - da kan FFK sikre seg sitt 11. cupgull, mot Sandefjord. Deretter rettes blikket mot en ny sesong på et nytt stadion i gamle Fredrikstad Mekaniske Verksted.

Der kan klubben skru sammen en ny FFK-storhetstid, bygd på klubbens ni tidligere triumfer. Det tror trener Knut Torbjørn Eggen, matchvinner Øyvind Hoås og eks-kaptein Dagfinn Enerly.

JUBEL FOR SISTE GANG: Øyvind Hoås (t.h) og FFK-gjengen forlot sitt gamle stadion med tippeligaplassen i behold. Foto: Scanpix
JUBEL FOR SISTE GANG: Øyvind Hoås (t.h) og FFK-gjengen forlot sitt gamle stadion med tippeligaplassen i behold. Foto: Scanpix Vis mer

- De nye fasilitetene kan absolutt være med å gjøre Fredrikstad til et topplag. Det eneste som trengs, er egentlig at vi begynner å spille like godt på bortebane som hjemme, sier Hoås.

God hjemmestatistikk

Han henviser til lagets gode statistikk på arenaen de tok farvel med i går. Men verken han, Eggen eller Enerly er i tvil om at det er riktig å flytte til et nytt og større stadion.

- Hvis klubben skal være med på dette, trenger den et et nytt hjem. Vi gleder oss, og jeg tror helt klart at det kan hjelpe Fredrikstad til å bli et topplag igjen, sier Enerly.

- Vi har ikke hatt så gode fasiliteter som et topplag trenger, fastslår Eggen.

- Kan etablere oss i toppen

- Er stadionet den siste brikken som mangler på at Fredrikstad igjen etablerer seg i toppen?

- Nja, nå er anlegg er bare én av flere ting. Vi trenger fortsatt å forbedre oss på det sportslige, og ikke minst det organisatoriske, svarer treneren.

Men når det er sagt, legger han ikke skjul på at det er mye som ligger til rette for å fostre et topplag i Østfold.

- Fredrikstad har store sjanser til å bli et av de sju-åtte lagene som kjemper om topp fire-fem hvert eneste år, sier Eggen, som sjøl har to år igjen av kontrakten med aristokratklubben.

Hele Norges coronakart