Fredrikstad koker

Fem runder før slutt leder Fredrikstad 1. divisjon. I går ble Hamkam herjet med foran 7000 elleville tilskuere.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): I 1984 rykket FFK ned fra det som i dag heter Tippeligaen. 20 år etter kan fotballaristokraten endelig være tilbake.

- Jeg tror Fredrikstad er på toppen for å bli der, sier den islandske angrepsspissen Rikhardur Dadason til Dagbladet.

Etter seieren i går kokte det på gamle og ærverdige Fredrikstad Stadion.

- Røde og hvite er de beste, runget det fra sju tusen på tribunene. Publikum reiste seg og trampeklappet seierherrene av banen. Spillerne svarte med å ta bølgen, før de avsluttet med å ta svalestup foran hovedtribunen i rein og skjær seiersglede.

- Beste kampen

- Dette er den beste kampen vi har spilt siden jeg kom hit tidligere i høst. Nå viste vi både spilleglede og at vi tåler presset. Før pause ble jo Hamkam helt overkjørt, sier Rikhardur Dadason.

Islendingen ble kjøpt fra Lillestrøm til Fredrikstad to dager før overgangsvinduet stengte 1. september, og startet nedbetalingen ved å bli matchvinner i sin første kamp på Fredrikstad Stadion (2- 1 over Start). I går ble Dadason tomålsscorer.

- Særlig 3- 0-målet er jeg godt fornøyd med. Det var et kjempetreff, helt oppunder tverrliggeren. Likevel var det seieren som betydde mest. Nå skal vi gjøre alt for at det blir tippeligaspill igjen i Fredrikstad neste år, sier Rikhardur Dadason.

Ny toppkamp

Søndag 12. oktober er det ny toppkamp i plankebyen, mot Hønefoss. Dagen før spiller Island med Dadason i troppen EM-kvalifiseringskamp i Tyskland.

- Det har jeg ikke tenkt så mye på. Men jeg tror ikke jeg orker å spille begge kampene. Sannsynligvis er jeg ikke i startelleveren mot tyskerne. Men jeg må se hva som skjer. Dette må ledelsen ta seg av. Jeg har 42 landskamper, og er glad for å være inne i varmen. Sist jeg spilte landskamp, var i august i fjor, sier Rikhardur Dadason.

- Spiller mot Hønefoss

Både FFK-trener Knut Torbjørn Eggen og administrativ sportssjef Harry Hansen er fast bestemt på at Dadason skal være på banen mot Hønefoss.

- Han kommer hjem med fly i god tid, og spiller mot Hønefoss. Rikhardur imponerte i går, både gjennom samspillet med spissmakker Markus Ringberg og det fantastiske 3- 0-målet. I tillegg var han kreativ, sier Knut Torbjørn Eggen.

- Vi skal snakke med det islandske fotballforbundet, og gjør alt for å få Dadason hit i god tid før kampstart. Han skal spille seriefinalen, sier Harry Hansen.

Suksessen så langt i år har gitt FFK publikumsinntekter på nærmere sju millioner kroner.

MOT TIPPELIGAEN: Folk i Fredrikstad ser nå for alvor konturene av noe stort. Her setter Rikhardur Dadason (t.v.) inn 2- 0-målet til laget fra plankebyen. - Dette er den beste kampen vi har spilt siden jeg kom hit tidligere i høst, sier Dadason som ble kjøpt fra Lillestrøm.