Fredrikstad-krisa komplett. Rykket ned til 2. divisjon

Notodden tar steget opp til nivå to i norsk fotball etter 5-3-seieren hjemme mot Fredrikstad FK i den siste kvalifiseringskampen lørdag.

DEN TUNGE VEIEN NED: For Fredrikstad-supporterne, her fra oppgjøret mot Sandnes Ulf tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
DEN TUNGE VEIEN NED: For Fredrikstad-supporterne, her fra oppgjøret mot Sandnes Ulf tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dermed går Notodden opp til 1. divisjon, mens FFK må ta den tunge veien ned til 2. divisjon.

Fredrikstad hang ikke med fra start da det gjaldt som mest i kampen om å overleve i 1. divisjon. Etter 90 minutter i Idrettsparken ble gjestene fra plankebyen sendt hjem som en 2.-divisjonsklubb, mens Notoddens spillere kunne juble. Allerede før halvtimen var spilt virket det som all spenning var borte, da sto det 4-0 til hjemmelaget.

Erlend Hustad sendte Notodden til himmels allerede etter sju minutters spill. Akkurat da var Notodden klar for 1. divisjon, men ettersom den første kvalifiseringskampen i Fredrikstad endte målløst, trengte ikke gjestene fra plankebyen mer enn ett bortemål for å ta plassen tilbake.

Super-kontring

Men Notodden var ikke fornøyd med ett mål, og var nær ved å øke ledelsen etter kvarteret. Kun en kjemperedning fra Jon Masalin i FFK-buret sørget for at ikke gjestene fra plankebyen var i mer trøbbel enn de allerede var. Etter enda en brent kjempesjanse doblet Steffen Jenssen ledelsen etter 22 minutters spill.

To minutter senere ble vondt ble til verre for de røde og hvite. Notodden økte til 3-0 etter en kontring som ikke hører hjemme i 2. divisjon, men i langt høyere divisjoner. Martin Holmen var sist på ballen.

Da Amani Mbedule la på til 4-0 etter 28 minutters spill virket alt håp ute, og rasende FFK-supportere buet og ropte mot egne spillere. Da tok Bjørn Petter Ingebretsen grep, gjorde to bytter og fikk umiddelbart litt mer grep om kampen. Og da Sanel Kapidzic reduserte til 1-4 øynet FFK-spillerne et lite håp om et mirakel.

Kontrollerte

I annen omgang hadde Fredrikstad mest ball, mens Notodden la seg bakpå og kontrollerte. Etter hvert som minuttene gikk så det ut som også de rødhvite mistet troen på å hente inn vertene. Det lille som var igjen av håp ble definitivt borte da Erik Midtgarden la på til 5-1 etter 69 minutters spill. Borte ble også en del av FFK-supporterne, som tuslet slukøret ut av portene på Idrettstadion.

12 minutter før slutt stanget Mislav Leko inn FFKs andre mål, men det manglet fortsatt tre mål for å sikre plassen i 1. divisjon fort bortelaget. Fire minutter senere satte samme mann inn FFKs tredje, og plutselig var FFK kun to mål fra å redde plassen. Men da dommeren blåste av kampen sto det fortsatt 5-3 i målprotokollen, og nedrykket var et faktum for den tidligere kjempen i norsk fotball.

Fredrikstad har levert en svak sesong i 1. divisjon, og havnet på kvalifiseringsplass. Notodden ble nummer to i 2. divisjon avdeling 2, og vant mot Raufoss i kampen om å spille opprykkskamp mot Fredrikstad. Lørdag ble plassen i 1. divisjon altså sikret på bekostning av Fredrikstad.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer