Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fredrikstad må spille kvalik

Etter hjemmetap mot Molde, som tar sølv.

Kenny Stamatopoulos redder et skudd i første omgang, men til slutt vant Molde 2-1 i Fredrikstad. Dermed sikrer MFK sølv, mens FFK må ut i kvalik om fornyet liv i Tippeligaen.Foto: Linn Cathrin Olsen, Scanpix
Kenny Stamatopoulos redder et skudd i første omgang, men til slutt vant Molde 2-1 i Fredrikstad. Dermed sikrer MFK sølv, mens FFK må ut i kvalik om fornyet liv i Tippeligaen.Foto: Linn Cathrin Olsen, Scanpix Vis mer

|||FREDRIKSTAD (Dagbladet.no): Fredrikstad - Molde 1-2. Kveldens oppgjør på Fredrikstad stadion hadde mye i potten:

• Sølv for Molde.

• Fornyet kontrakt for FFK.

Og selv om det ble en jevnspilt kamp, var det moldenserne som kunne juble til slutt. Makhtar Thioune scoret først etter en glimrende soloprestasjon, før Jose Mota økte like etter.

Ardian Gashi reduserte på tampen, men FFK klarte aldri å få den forløsende uavgjortscoringen på overtid.
Molde-spillerne jublet vilt da sluttsignalet gikk, mens Fredrikstad nå skal spille kvalik mot Østfold-nabo Sarpsborg 08.

Gode takter
Det var imidlertid FFK som kom best i gang. Hjemmelaget vartet opp med flott kombinasjonsspill etter allerede to minutter. Everton spilte til Borges som la igjen ballen med hælen til Andersson. Svensken brukte et touch, før han skjøt langt over fra distanse. Avslutningen var svak, men FFK viste tidlig gode takter.

Tre minutter seinere så hjemmelaget småfarlige ut igjen. Vegard Forren mistet ballen på FFKs banehalvdel og ga hjemmelaget en gyllen kontringsmulighet, men Andersson kastet bort muligheten på et dårlig skudd fra distanse.

Etter drøyt ti mimutters spill var Molde nær to ganger, og begge ganger var det Pape Pate Diouf som var nær ved å heade ballen i mål. Først nådde han nesten opp på et innlegg fra Makhtar Thioune, så var det et innlegg fra venstre som ble for høyt.

FFK hadde ikke mye å rope for det første kvarteret, men hjemmepublikummet kunne juble da meldingen fra Marienlyst, om at Viking hadde tatt ledelsen, kom.

Sjanser
Fredrikstad hadde kampens første reelle målsjanse etter 25 minutter. Alex Valencia slo et frispark inn i boksen, Borges vant i lufta, men ballen snek seg utenfor Knut Dørum Lillebakks lengste hjørne. God mulighet.

Like etter var Pape Diouf nær på andre siden av banen, da han forsøkte seg på et volleyskudd inne i boksen. Ballen sklei imidlertid av foten til senegaleseren.

Første omgangs beste mulighet kom etter en knapp halvtime. Thioune spilte fram Moström, som slo inn fra høyre. Kula havnet hos Berg Hestad, som klemte til på volley, men Stamatopoulos reddet fint.

Etter 38 minutter trodde alle på Frerdrikstad Stadion at hjemmelaget tok ledelsen, da Everton headet ballen i mål. Nettkjenningen ble imidlertid annullert for offside. Det var svært vanskelig å se, av reprrisen, om avgjørelsen var korrekt, men mye tyder på at Everton og Borges var i offside da fridsparket ble slått, slik at linjedommeren får rett.

Molde hadde en serie med cornere, men Makhtar Thiounes skudd fra distanse rett før halvspilt var det nærmeste gjestene kom. Ballen gikk i nettaket.

Første omgang var forholdsvis jevnspilt, men Molde var hakket hvassere. Romsdalingene lå høyt med laget og presset på for at Thioune skulle lage en åpning for landsmennene på topp. Samtidig medførte det større risiko, slik at FFK fikk flere gode kontringsmuligheter.
De klarte de ikke utnytte. I hvert fall ikke før pause.

Strøk stolpen
Mame Biram Diouf ble liggende nede med skade tidlig i andre omgang, etter en tøff takling fra Piiroja. Grunnen til at han slo seg, var at han smalt hodet i bakken da han falt. United-klare Diouf var imidlertid kjapt på beina.

Etter ti minutter av andre omgang fikk FFK en gigantsjanse. Alex Valencia lurte offsidefella på høyresiden, satte fart forover og skjøt mot lengste hjørne. Ballen strøk stolpen og gikk utenfor.

Valencia burde nok spilt til ut til Everton eller Borges som var på full fart inn i feltet.

Jose Mota kom inn for Pape Pate Diouf etter en times spill.

Etter halvspilt andreomgang fikk Everton en god sjanse etter en glitrende langpasning fra Ramberg. Brasilianeren tok med seg ballen inn i feltet, vendte opp og skjøt med venstrebeinet utenfor Dørum Lillebakks venstre kryss. Brukbar mulighet.

Like etter kom Everton alene med keeper, men fikk ballen for langt foran seg, slik at Molde-keeperen fikk slengt inn et bein foran brassen. Muligheten kom etter en stygg miss av Molde-stopper Christian Steen, som trakk seg i duellen med Everton.

Svakt forsvarsspill
Ti minutter før slutt kom den første scoringen ut av ingenting. Makhtar Thioune var helt alene på venstrekanten, dro enkelt av Vidar Martinsen, tok med seg ballen inn i feltet og klemte til i lengste hjørne.

En flott scoring, men svakt forsvarsspill. FFK burde hatt sikring bak Martinsen.

Like etter var plutselig Jose Mota alene igjennom. Jan Tore Ophaug glapp helt bakerst, og Mota avsluttet flott.

På tampen scoret Gashi på straffe, men nærmere kom altså FFK aldri.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media