Fredrikstad-profil raser mot sabotasje: - Bør slippe å ha et nek på tribunen

Jakt på gjerningsperson etter cupdrama.

(Dagbladet): En tilskuer med fløyte skapte rabalder på Fredrikstad stadion i tredje runde i cupen torsdag. Nå koker det i plankebyen, der det pågår «en klappjakt» på gjerningspersonen.

Fredrikstad tok imot Sarpsborg 08 i et glohett Østfold-derby. Rett før pause - da Sarpsborg utliknet til 1-1 - oppsto det full forvirring på stadion.

Flere av spillerne trodde dommeren blåste i forbindelse med et hjørnespark til Sarpsborg og stoppet opp. I stedet viste det seg å være en tilskuer. Men Sarpsborg fikk godkjent målet.

I verste fall var vedkommende tilskuer med på å påvirke utfallet av kampen som endte med 3-1-seier til Sarpsborg.

- Når du hører en fløyte, tror du det er dommeren som blåser - for eksempel for holding i feltet. At det sitter et nek på tribunen og skal være morsom, bør vi helst slippe, sier Fredrikstad-profil Dag Solheim til Dagbladet.

Etterlengtet opptur Solheim har tidligere ledet Premier League-sendingene på Canal+. I dag er han leder for salg og marked i Fredrikstad Fotballklubb.

Han var til stede på cupkampen i går. Lenge så det ut til å bli en etterlengtet opptur for hardtprøvede Fredrikstad, som ligger helt sist i OBOS-ligaen. Erik Tønne sendte hjemmelaget i ledelsen etter 30 minutter.

Fredrikstad vartet tidvis opp med strålende spill. 6544 tilskuere var med på å skape et sus av tidligere storhetsdager på tribunen. Så dukket fløyteblåseren opp.

I skrivende stund er det usikkert om det var en Fredrikstad- eller Sarpsborg-supporter som sto bak. Uansett gikk det utover Fredrikstad, som fikk et baklengsmål i sekken ett minutt før pause.

Solheim sier:

- Det er håpløst. Hvis det var en Fredrikstad-supporter, er du en medvirkende årsak til at laget ryker ut av cupen. Det er ikke publikum som skal avgjøre fotballkamper. Jeg håper at vedkommende ikke har en god dag i dag.

Fredrikstad-profilen fortsetter:

- Laget leverte den kanskje beste omgangen i år. Det var sjelden god stemning på stadion, og så skjer dette. Det er irriterende.

Solheim presiserer at han ikke vet om det var en Fredrikstad-supporter som faktisk sto bak:

- Samtidig mener jeg det bør være selvjustis på tribunen. Hvis jeg hadde sett eller hørt noen blåse i en fløyte, ville jeg sagt ifra til vedkommende.

- Ikke greit Leder for Plankehaugen, Bjørn Thon, sier at fløyteblåseren ikke sto blant supportergruppas medlemmer.

- Saken ligger hos Fredrikstad Fotballklubb. Men det var ingen av våre medlemmer som gjorde dette.

- Hvordan oppfattet du situasjonen?

- Jeg oppfattet at det var litt kaos i forsvaret til Fredrikstad. Ikke noe annet. Dette skjedde ganske fort.

- Hva synes du om dette?

- Det er ikke greit. Enten det var den ene eller den andre som gjorde det.

- Hva er passende straff hvis vedkommende blir tatt?

- Hvis det hadde vært et av våre medlemmer, ville en eksklusjon fra feltet vært passende straff. Dette er ikke grei oppførsel.

Jobber med saken Gunnar Nyseth, arrangement- og sikkerhetsansvarlig, opplyser at han har gått gjennom bilder fra kampen. Foreløpig er ingen mistenkt.

- Vi jobber med saken. Vi har gått ut i lokalavisene og bedt dem som eventuelt vet noe om å ta kontakt. Det kommer stadig inn tips om gjerningspersoner.

Han fortsetter:

- Dette skjedde i en seksjon der det var flest Fredrikstad-supportere, men det var også Sarpsborg-folk der.

- Tror du at dere finner gjerningspersonen?

- Jeg håper det, og er optimist.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.