SATSER PÅ MER JUBEL: FFK er reddet fra konkurs. Dermed kan klubben satse mot mer jubel i kommende sesong, som her, etter oppgjøret mot Vålerenga i fjor. Foto: Lise Åserud / Scanpix
SATSER PÅ MER JUBEL: FFK er reddet fra konkurs. Dermed kan klubben satse mot mer jubel i kommende sesong, som her, etter oppgjøret mot Vålerenga i fjor. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Fredrikstad reddet fra konkurs

Fikk ettergitt gjeld.

||| (Dagbladet): FFK var avhengige av å få slettet gjelda for å fortsatt eksistere som fotballklubb.

Nå har klubben kommet til enighet med kreditorene, opplyser Fredrikstad i en pressemelding.

Løsningen har ført til at 2,5 millioner kroner er ettergitt.

- Gjennomføringen av akkorden har stort sett gått greit og vi har møtt veldig mye velvilje. Det er tydelig at FFK har en stor plass i folks hjerter, sier Bjørn Borg, leder av gjeldsnemnda. 

Det totale antall kreditorer var ca 150, men selve akkorden omfattet bare de som har hatt krav på kr 10 000 eller mer, det vil si ca 75 kreditorer, står det å lese i pressemeldingen.

Tidligere hadde gjeldsnemnda inngått avtaler om avskrivning eller omgjøring av 19 millioner. Elleve millioner har kommet fra velvillige sponsorer, slik at balansen har blitt forsterket med 33 millioner.
Tom Nordlie ble avskjediget som FFK-trener i går.

Med seg på avskjedigelsen fikk treneren en kompensasjon på en årslønn, rundt 2,4 millioner kroner.

Styreleder Svein Johannessen bekreftet overfor Dagbladet at løsningen var av typen «bære eller briste» for å berge FFKs økonomiske situasjon.