- Fredrikstad rykker rett opp

Fredrikstads nye spiss Rikhardur Dadason vil rykke opp i Tippeligaen. I går gjorde han sitt for å sette planen ut i livet.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): To dager før overgangsvinduet stengte 1. september, kjøpte FFK Dadason fra Lillestrøm for å hjelpe laget opp i Tippeligaen.

I går startet den målfarlige islendingen nedbetalingen ved å bli matchvinner i sin første hjemmekamp.

- Jeg følte meg ønsket i Fredrikstad, samtidig som Lillestrøm ikke hadde råd til å beholde meg. Den nye kontrakten varer ut neste sesong. Selv om vi skulle spilt bedre i går, er det gøy å være Fredrikstad-spiller. Nå tror jeg vi slipper kvalifisering og går rett opp i Tippeligaen. Én av grunnene er at vi har både Hamkam og Hønefoss hjemme i serieavslutningen, sier Rikhardur Dadason til Dagbladet.

- Drømmetreff

Målet kom på heading etter et glimrende frispark fra Håkan Söderstjerna 23 minutter før slutt.

- Det var første målet mitt i 1. divisjon, og et skikkelig drømmetreff. Men jeg skulle i hvert fall scoret én gang til. Jeg er kjøpt inn for å lage mål, og er glad for å være i gang, sier Rikhardur Dadason.

Start scoret på sitt første angrep i kampen, ved Marius Johnsen etter bare ett minutt og 58 sekunder.

Sørlendingene burde både ledet ved pause, og vunnet matchen. I stedet utliknet først Roger Helland etter 25 minutter, før Dadason ble matchvinner.

Eggen forbannet

- Vi hadde ikke midtbanespill i det hele tatt, og var heldige som vant. Start-spillerne var både mer lettbeinte og spillende enn oss, og enormt farlige på dødballer. Jeg har sjelden vært så forbannet i pausen. Da brukte jeg storstemmen, og sa klart ifra at vi i hvert fall ikke måtte være redde, sier Fredrikstad-trener Knut Torbjørn Eggen om de nye tre poengene.

Hjemmedebuten til Rikhardur Dadason var han rimelig fornøyd med, selv om den tidligere LSK-, Stoke- og Viking-spilleren har et godt stykke igjen til toppformen.

- Rikhardur er kjøpt inn for å score, gjør fine detaljer innimellom og gjorde jobben ved å avgjøre kampen. Men han mangler litt futt i beina, sier Eggen.