TIL DANMARK: Cristian Gamboa er solgt til FC København. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
TIL DANMARK: Cristian Gamboa er solgt til FC København. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

Fredrikstad-spiller klar for FC København

Cristian Gamboa solgt i dag.

(Dagbladet): Fredrikstad har solgt Cristian Gamboa til Ståle Solbakkens tidligere klubb FC København.

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

- Vi er stolte og glade at kunne produsere en spiller til en storklubb som FC København. Når vi har mange unge ambisiøse spillere som vi så er det viktig  at vi viser at Fredrikstad FK er en selgende klubb om prisen og tiden er riktig, sier sportssjef Joacim Jonsson.

- Cristian har i sin relativt korte FFK-karriere og bare 21 år markert seg som en av de beste og mest interessante spillerne i den posisjonen i den norske ligaen. Det er derfor meget gledelig å kunne presentere Cristian og nyte gått av hans kvaliteter de kommende årene, sier sportsdirektør i FC København Carsten V. Jensen til fck.dk.

Gamboa kom til Fredrikstad for nøyaktig ett år siden, og har vært en sentral del av laget siden da. Han ble kjøpt i klubbens «Jeg er med!»-kampanje .

- Overgangen er noe Cristian ser på som en stor utfordring og et steg oppover i karrieren, skriver klubben i pressemeldingen.

Klubben vil ikke ut med noen overgangssum.

- FCK har gjort et godt kjøp, det er jeg ikke i tvil om. Samtidig mottok vi et bud som vi vanskelig kunne si nei til. Av respekt for FCK og Gamboa er det helt uaktuelt å gå ut med en overgangssum, sier Jonsson til Fredrikstads Blad.