Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fredrikstad-spiller sendte Ghana til finale

Dominic Adiyiah har åtte mål i U20-VM.

FULLTREFFER: Ghanas Dominic Adiyiah spiller til daglig i Fredrikstad, men har knapt spilt i tippeligaen. Nå er han toppscorer i U20-VM med åtte scoringer. Foto: Cris Bouroncle/Scanpix
FULLTREFFER: Ghanas Dominic Adiyiah spiller til daglig i Fredrikstad, men har knapt spilt i tippeligaen. Nå er han toppscorer i U20-VM med åtte scoringer. Foto: Cris Bouroncle/Scanpix Vis mer

|||Fredrikstadspilleren Dominic Adiyiah scoret to ganger da han sendte Ghana til finalen i U20-VM tirsdag. Ghana slo Ungarn med 3-2.

Den kjappfotede spilleren gjorde 1-0 etter 10 minutter. Så økte han til 2-0 etter 31 minutter spill. Han er så langt VMs toppscorer med sine åtte fulltreffere på seks kamper.

Det ghanesiske laget virket suverene det meste av kampen. Spesielt i første omgang var ghaneserne i en klasse for seg.

Etter sidebyttet ble kampen jevnere, men det ungarske laget så lenge ut til å være slagne menn. Innbytter Marko Futacs skapte ny spenning i kampen da han reduserte til 1-2 drøyt kvarteret før slutt.

Da Abeiku Quansah gjorde 3-1 ni minutter før slutt, virket kampen i realiteten å være over. Adam Balajtis redusering til 2-3 like etterpå, var ikke nok til å frata Ghana finaleplassen.

I fredagens finale møter Ghana vinneren av kampen mellom Brasil og Costa Rica.

Ghana var tapende finalist i U20-VM i 1993 og i 2001. Begge gangene ble Argentina for sterkt.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling