FIKK MARSJORDRE: FFK-stopper Vidar Martinsen topper råtasslista i Tippeligaen, og på plassene bak ham finner vi fire lagkamerater. I denne situasjonen ble Martinsen utvist for å ha sparket ned LSKs Bjørn Bergmann Sigurdarson, og fratatt ham en klar scoringssjanse. 
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX .
FIKK MARSJORDRE: FFK-stopper Vidar Martinsen topper råtasslista i Tippeligaen, og på plassene bak ham finner vi fire lagkamerater. I denne situasjonen ble Martinsen utvist for å ha sparket ned LSKs Bjørn Bergmann Sigurdarson, og fratatt ham en klar scoringssjanse. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX .Vis mer

Fredrikstad tapetserer råtass-pallen

Tar også 4. og 6. plass. - Fortsetter det sånn har vi ikke lag til slutt.

(Dagbladet): En titt på råtasslista i Dagbladet slår ikke heldig ut for Fredrikstad:

De fire øverste plassene bekles av spillere fra Plankebyen, og på sjetteplass finner vi en ny FFK-gutt i Tarik Elyounoussi, med fire gule kort så langt.

FFK-stopper Vidar Martinsen topper med ett rødt og tre gule, stopperkollega Jørgen Horn står med fem gule, i likhet med midtbanemannen Khalifa Jabbie.

Totalt har Fredrikstad pådratt seg 28 gule og to røde kort i løpet av de 11 første serierundene.

Trener Tom Freddy Aune sliter med å forklare hvorfor det er blitt sånn, men han er tydelig på at det ikke er holdbart.

- Dette er ikke noe vi er stolte over. Vi kan ikke fortsette sånn, da har vi ikke lag til slutt, sier han til Dagbladet.

Overivrige
Han sier laget gikk gjennom sesongoppkjøringen nesten uten å få gule kort, mens det skjedde et eller annet da serien starten. Akkurat hva kan han ikke sette fingeren på, men han avviser at FFK er noe griselag.

- At vi er noe stygt lag er jeg ikke med på i det hele tatt. Ser man på laget vårt, har vi ikke mange tøftspillende gutter, bortsett fra Raio Piiroja. Men det går ikke å komme unna at vi har fått for mange gule kort. Vi er et urutinert og ungt lag, og noen av kortene kommer som et resultat av at vi gjør litt overivrige ting i kampens hete. Vi har prøvd å analysere dette, sier Aune.

Sist torsdag fikk Amin Askar direkte rødt kort mot Start, mens Raio Piiroja, Vidar Martinsen, Joachim Thomassen og Etzaz Hussain alle pådro seg gulkort.

TV-bildene viste at Askar fikk en skyllebøtte av Aune da han gikk i garderoben, etter at FFK-kanten hadde satt inn en hevntakling mot Brian Priske.

- Det var ikke representativt for de gule kortene vi har fått, det som skjedde torsdag vil vi ikke være bekjente av. Da mistet vi fokus. Amin fikk klar beskjed etter matchen og da han gikk av, det er ikke sånn vi vil framstå, sier treneren.

- VI ER IKKE NOE STYGT LAG: FFK-trener Tom Freddy Aune sier det finnes få tøftspillende gutter på FFK-laget. 
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
- VI ER IKKE NOE STYGT LAG: FFK-trener Tom Freddy Aune sier det finnes få tøftspillende gutter på FFK-laget. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

Samtidig påpeker han at en god del av de gule kortene ikke har med for tøft spill å gjøre:

- Vi har fått to gule kort for å ta frispark for tidlig, hjemme mot Sarpsborg 08 sist og mot Strømsgodset før det. Så har Jørgen Horn fått et for å løpe 20 meter bort til linjemannen for å klage på en offsideavgjørelse, og Tarik for en filming mot Lillestrøm. Det vil vi heller ikke ha noe av, sier Aune.

Aune babes
I dag jakter Fredrikstad sin første seier på fem kamper når Odd Grenland tar turen til Østfold. Fredrikstad stiller med en sjeldent ung midtbane - sportssjef Joacim Jonsson mener det må være tidenes yngste i Tippeligaen:

Etzaz Hussain (18), Khalifa Jabbie (18), Simen Rafn (19) og «gamlingen» Mads Hansen (27).

- Det er morsomt, og det er gode spillere. Celso er borte (klar til neste kamp etter at Costa Rica røk ut av Gold Cup, journ.anm.), Alex (Valencia) er borte og Amin (Askar) er utestengt. Vi har heldigvis mange gode unggutter. Snittalderen i dag ligger på rundt 22 år, og innenfor der kunne tre spilt juniorkamp. Det er tidenes yngste FFK-lag, mens Odd vel har et ganske modent lag. Det er fint kamper avgjøres på kvalitet, og ikke på alder, sier Aune om sine «babes».

- Stresset over at dere ikke har vunnet på fire kamper?

- Nei, vi veit vi kommer til å variere. Bortsett fra Molde, Strømsgodset og TIL er det vel ingen som har hatt perioder der de ikke har slitt litt tungt. Vi har manglet mange av de offensive spillerne våre, som er en forklaring, men vi skal ikke bruke det som noen unnskyldning.

- Nå får du jo tilbake Borges?

- Det er kjedelig for ham at de røk ut, men jeg kan ikke si at jeg begynte å grine. Nå må Celso tilpasse seg norsk fotball igjen, og få opp intensiteten. Selv om ferdighetsnivået er høyt der borte er ikke tempoet all verden, sier Aune.

UNG MIDTBANE: Tre av fire spillere på FFKs midtbane mot Odd Grenland i dag holder junioralder. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
UNG MIDTBANE: Tre av fire spillere på FFKs midtbane mot Odd Grenland i dag holder junioralder. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer