Fredrikstad til topps

Med 4-1-seier hjemme mot Ham-Kam, overtok Fredrikstad tabelledelsen i 1.divisjon i dag.

Sandefjord - Mandalskameratene 2-1 (1-1)

Storstadion

1100 tilskuere

Mål: 1-0 Samuel Isaksen (1), 1-1 Inge Nilsen (37), 2-1 Tom Helge Jacobsen (64).

Dommer: Bjørn Hansen, Kolbotn.

Gult kort: Magne Sturød, Sandefjord.

Sandefjord har heng på serieteten fem runder før slutt. Søndag ble Mandalskameratene slått 2-1 på Storstadion, men Sandefjords seier burde vært mye større. Laget misset på en rekke opplagte sjanser.

Hjemmelaget fikk en pangstart og tok ledelsen etter bare tolv sekunder ved Samuel Isaksen på kampens tredje spark.

MK ble ikke alt for rystet, og Inge Nilsen utlignet etter 37 minutter. Tom Helge Jacobsen ble matchvinner for vertene etter 64 minutter.

Andreas Augustsson var best hos Sandefjord, mens Atle-Roar Håland var gjestenes bestemann.

Strømsgodset-Bærum 3-1 (2-1)

Marienlyst stadion

1286 tilskuere

Mål: 0-1 Bjørnar Sund (15), 1-1 Lasse Olsen (16), 2-1 Svein Tore Brandshaug (20), 3-1 Rune Hagen (82).

Dommer: Ken Henry Johnsen, Flint.

Gult kort: Truls Vaagan og Lars Petter Hansen, Bærum.

Strømsgodset vant greit og fortjent mot Bærum søndag i en kamp uten storspill, men der hjemmelaget stort sett var et hakk bedre enn gjestene hele tiden.

Selv om hjemmelaget lå over, var Bærum absolutt med på notene. Lars Petter Hansen var alene med Godset-keeper Rune Danielsen tre ganger, men mål ble det ikke. Årsaken var at Danielsen var god, men Bærum hadde heller ikke marginene på sin side.

Defensivt hadde Bærum svakheter, noe som gjorde at Strømsgodset slapp forholdsvis lett til foran gjestemålet, og på den måten ble det en fortjent 3-1 seier.

Amir Sharif, keeper Rune Danielsen og Rune Hagen var hjemmelagets beste. Bærum hadde et jevnt besatt lag, der det ikke var noen som framhevet seg spesielt.

Oslo Øst - Alta 2-0 (1-0)

Lambertseter stadion

157 tilskuere

Mål: 1-0 Michael Vadseth (28), 2-0 Yassir Bashir (66).

Dommer: Pål Jakobsen, Egge.

Gult kort: Ståle Andersen, Oslo Øst.

Oslo Øst vant fortjent og har fortsatt en ørliten sjanse til å berge plassen i 1. divisjon, mens Alta nå er fortapt. For finnmarkingene er det 2. divisjon neste, og det bar da også store deler av kampen mot Oslo Øst preg av.

Men det var gjestene som åpnet best. I de første minuttene hadde laget både stolpeskudd og var alene med keeper, men Espen Isaksen i Oslo Øst-målet holdt laget sitt inne i kampen.

1-0 kom etter 28 minutter ved Michael Vadseth, og da var løpet kjørt for Alta. Hjemmelaget dominerte mer og mer, og etter pause «eide» Oslo-laget banen. Det var derfor fullt fortjent med 2-0 seier. Etter pause virket det som om Alta-spillerne allerede hadde gått på bussen til 2. divisjon.

Daniel Kanstad var best for hjemmelaget, mens Torkild Nilsen var den som kom best fra kampen på et veldig svakspillende Alta-lag.

Raufoss - Haugesund 4-1 (2-0)

Raufoss stadion

904 tilskuere

Mål: 1-0 Arild Rebne (21), 2-0 Jarl André Storbæk (45), 3-0 Christian Johnsen (46), 4-0 Haraldur Ingolfsson (57), 4-1 Kjetil Rødal (60).

Dommer: Ole Kamben, Bamble.

Gult kort: Jarl André Storbæk, Raufoss, Milan Koijc og Simon Koch, Haugesund.

Raufoss er med i kampen om opprykk. Etter den klare og overbevisende 4-1-seieren mot Haugesund søndag har laget 46 poeng og ligger på 4. plass. Det er ikke mer enn fire poeng til Ham-Kam på tredje og fem poeng opp til Hønefoss på 2. plass.

Det ble en underholdende og god kamp, med Dag Opjordsmoens Raufoss i førersetet. Laget spilte svært offensivt og utnyttet sjansene godt.

Arild Rebne og Jarl André Storbæk ordnet 2-0 før pause, mens Christian Johnsen og Haraldur Ingolfsson øket til 4-0 før Haugesund reduserte ved Kjetil Rødal. Seieren var aldri truet.

Midtbanespiller John Anders Bjørkøy var Raufoss' og banens beste, mens Christian Grindheim var solid for Haugesund.

Hødd - Skeid 2-2 (2-2)

Høddvoll

861 tilskuere

Mål: 0-1 Mohammed Abdellaoui (4), 1-1 Stig Haugland (7), 2-1 Pål Stadsnes (19), 2-2 Daniel Fredheim Holm (31).

Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier.

Gult kort: Georg Aursnes, Dag R. Ørsal og Mads André Værnes, Hødd. Yngvar Ånensen, Skeid.

Det ble en forrykende 1. omgang på Høddvoll med fire mål og en rekke målsjanser.

Den solide starten på kampen ga store forventninger til 2. omgangen, og publikum fikk også mer å glede seg over etter hvilen.

Både Hødd og Skeid fortsatte å skape målsjanser, men var ikke like effektive. Hødd hadde et lite overtak på gjestene hele kampen, og tok et velfortjent poeng.

Det var også et meget viktig poeng for Hødd, som kjemper en kamp i bunnen av 1. divisjon. Det er nå seks poeng som skiller laget fra nedrykksplass.

Hødd-spissen Stig Haugland spilte en svært god kamp for hjemmelaget, mens Daniel Fredheim Holm nok en gang var bestemann for Skeid.

Ørn-Horten - Moss 2-1 (1-1)

Lystlunden stadion

814 tilskuere

Mål: 0-1 Rob Friend (17), 1-1 Kai Risholt (20), 2-1 Risholt (64).

Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar.

Gult kort: Joar Harøy, Kjell André Thu, Carl Axel Andreassen og Glenn Andersen, Ørn. Rob Friend, Moss.

Rødt kort: Rob Friend (90), Moss.

Nestjumbo Ørn-Horten tok lagets fjerde seier for sesongen mot Moss søndag, men løpet er etter alt å dømme likevel kjørt for vestfoldingene. Laget har ikke råd til å tape noen av de fem siste kampene for å overleve i 1. divisjon.

Lagene åpnet jevnt og skapte ikke mye i 1. omgang. En markeringsglipp i hjemmeforsvaret førte til at Moss tok ledelsen etter 17 minutters spill, da Rob Friend lobbet ballen i mål. Hjemmelaget svarte tre minutter senere da Kai Risholt utliknet.

Etter hvilen tok Ørn over kommandoen, og vinnermålet til tomålsscorer Risholt var en pærle. Den tidligere Tollnes-spillere n dempet ballen på brystet, tok den ned med låret og dundret til snaut halvveis i 2. omgang.

Risholt var banens beste spiller, mens keeper Per Morten Kristiansen var god for Moss.

Fredrikstad - Ham-Kam 4-1 (3-0)

Fredrikstad stadion

6900 tilskuere

Mål: 1-0 Håkan Söderstjerna (9), 2-0 Rikhardur Dadason (str. 15), 3-0 Dadason (36), 3-1 Espen Olsen (63), 4-1 Jørgen Pettersen (74).

Dommer: Stig Rune Krokdal, Levanger.

Gult kort: Bjørnar Johannessen, Fredrikstad, Petter Vaagan Moen, Ham-Kam.

Fredrikstad overtok tabellteten i 1. divisjon etter å ha slått Ham-Kam godt og grundig søndag. Stemningen var høy i «plankebyen» etter en til tider glimrende fotballkamp.

Det var ikke bare seiersmarginen som var klar. Hjemmelaget hadde også et spillemessig klart overtak det mest av kampen. Særlig var 1. omgangen god fra hjemmelagets side. Gjestene fra Hamar ble overkjørt og utklasset. Det eneste laget klarte å prestere var et par tvilsomme halvsjanser.

2. omgangen ble ikke den samme festen. Hjemmelaget satte ned tempoet og lot Ham-Kam komme mer med i kampen. Det førte til en redusering etter snaue 20 minutters spill, men selv om banespillet jevnet seg noe ut, beholdt FFK kontrollen i kampen. Det var aldri noen fare for at Ham-Kam kunne true trepoengeren.

Mot slutten overtok hjemmelaget kommandoen igjen og fastsatte sluttresultatet til 4-1, solid og fortjent.

Rikardur Dadason, Håkan Söderstjerna, Roger Risholt og kaptein Tor Trondsen spilte godt for hjemmelaget, mens den mest positive Ham-Kam-spilleren var Espen Olsen.

Start - Hønefoss 2-1 (1-1)

Kristiansand stadion

1482 tilskuere

Mål: 1-0 Marius Johnsen (4), 1-1 Steffen Simonsen (43), 2-1 Fredrik Strømstad (69).

Dommer: Rune Nordby, Tveita.

Gult kort: Fredrik W. Henriksen, Start, Thomas Øverby, Hønefoss.

Start tok skalpen av den andre seriefavorittene på rad med å slå serieleder Hønefoss med 2-1 i Kristiansand søndag. Forrige helg var det Ham-Kam som fikk unngjelde, så det er tydelig at «makrellfotballen» er kommet sent til Sørlandet og Kristiansand i år.

Hønefoss ble tatt på senga søndag, for Start gikk knallhardt ut og tok ledelsen etter bare fire minutters spill. Gjestene klarte aldri helt å komme seg skikkelig etter denne kalddusjen, men bidro i aller høyeste grad til at det ble en fartsfyllt og morsom kamp med fortjent seier til hjemmelaget, som også hadde to stolpeskudd i tillegg til scoringene.

Banenes beste på Kristiansand stadion var Starts midtbanespiller Fredrik Strømstad.

(NTB)

TØFF DUELL: Spenningen fortsetter i toppen av 1.divisjon. Her er Fredrikstads Roger Risholt (foran) i duell med Ham-Kams Petter Vaagan Moen.